Vergelijk 3.698.735 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Omega ontdekt: high-end, Windows Phone 7 Mango

Door ,

HTC zal Windows Phone 7 ook in de toekomst blijven ondersteunen, zo blijkt uit uitgelekte specs van een toestel met de naam HTC Omega. Het wordt HTC's eerste smartphone met Windows Phone 7 Mango.

HTC logoUpdate 26-08-2011: De eerste foto van de HTC Omega is opgedoken.

Details zijn uitgelekt over de HTC Omega, een nieuw Windows Phone-toestel van HTC, via Gadgetian. De Omega moet de eerste telefoon worden van HTC die loopt in Windows Phone 7 Mango, de nieuwste versie van Microsoft's mobiele besturingssysteem. Mango wordt later dit jaar uitgebracht als (gratis) update voor alle Windows Phone 7-toestellen en introduceert onder andere een nieuwe People Hub, Internet Explorer 9, en ondersteuning voor Facebook Chat met je contacten.

De HTC Omega zou beschikken over een 1,5 GHz MSM Qualcomm Snapdragon 8255-processor, 512 MB geheugen, en een 8 megapixel camera met LED-fliter. Dat geheugen klinkt wat aan de kleine kant, maar is uitbreidbaar met microSD-kaarten van maximaal 16 GB. Andere specs zijn redelijk voorspelbaar: de Omega heeft Bluetooth, WiFi, een FM-radio, en GPS en aGPS. Het zou een toestel moeten worden met een candybar-formaat, en heeft een sensor die het scherm uitschakelt als je de telefoon tegen je oor aan houdt tijdens bijvoorbeeld een gesprek.

HTC wist eerder al met onder andere de HTC 7 Trophy een prima Windows Phone 7-toestel neer te zetten, dus we zijn benieuwd hoe dit toestel eruit gaat zien. Foto's van de HTC Omega ontbreken helaas vooralsnog, alsook details over een mogelijke release van het toestel in Nederland. We houden je op de hoogte!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden