Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vanaf volgend jaar 4G-netwerk van KPN?

Door ,

Sneller internetten op je mobiel? KPN hoopt de technologie die dat mogelijk maakt vanaf volgend jaar in Nederland te introduceren.

KPN logoKPN is van plan vanaf begin volgend jaar een LTE-netwerk in Nederland te introduceren, zo meldt Tweakers. Dat blijkt uit een presentatie die KPN maandagavond hield voor retailers, waarvan details gisteren zijn uitgelekt. Hoewel de uitrol volgend jaar al zou beginnen, kan het nog jaren duren voordat het netwerk in heel Nederland beschikbaar is.

LTE is de opvolger van UMTS, en wordt ook wel 4G genoemd. De nieuwe technologie moet het mogelijk maken om veel sneller te kunnen downloaden en uploaden met je smartphone. Het streamen van grote videobestanden en het spelen in multiplayer van online games zonder haperingen moet een mogelijkheid worden met LTE. In theorie zijn snelheden tot 1 Gbps per seconde mogelijk met de technologie. Ter vergelijking: de hoogst mogelijke snelheid met 3G is slechts 56 Mbps.

KPN ontkent

Bij KPN gaat men vooralsnog niet in op het bericht  van Tweakers. "Zoals je weet draaien we op dit moment praktijkproeven met lte. Aan de hand van de uitkomsten van deze proeven zullen we onze rollout-strategie gaan bepalen. Zodra de tijd daarvoor rijp is, zullen we het een en ander met de markt gaan delen, maar nu niet," aldus Steve Hufton, woordvoerder bij KPN.

In het buitenland wordt al langer gebruikgemaakt van LTE, en zijn de eerste 4G-telefoons inmiddels al verschenen. Het gaat dan om licht aangepaste versies van smartphones als bijvoorbeeld de HTC Desire HD. Onduidelijk is nog welke smartphones in Nederland gebruikt gaan worden om 4G te introduceren.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden