Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Q: 5.3" display en Android

Door ,

De geruchten gaan dat Samsung de Galaxy Q uit gaat brengen. Dit wordt een toestel met een 5.3" touchscreen en hoogstwaarschijnlijk Android als OS. En als de geruchten kloppen hoeven we niet meer lang te wachten op dit megatoestel.

Samsung logoVolgens diverse internetbronnen gaat de Samsung Galaxy Q op het IFA in september zijn opwachting maken. Het zou een toestel worden dat qua grootte tussen de smartphones en tablets van de Galaxy-serie ligt. Het scherm is namelijk 5.3" groot. Het OS van de Galaxy Q wordt waarschijnlijk Android, welke versie dit precies wordt, is niet bekend. Waar de grootste smartphone van de Galaxy-serie, de Galaxy S II, een scherm heeft van 4.3" en de kleinste tablet, de Samsung Galaxy Tab, een scherm van 7" heeft, valt de Galaxy Q daar dus tussen. Zo breidt Samsung de Galaxy-serie dus uit met een nieuwe telg uit deze populaire reeks.

Het OS van de Galaxy Q wordt een nog onbekende versie van Android. Het is dus niet bekend of Samsung dit toestel zal laten draaien op een OS voor tablets (3.0 Honeycomb bijvoorbeeld) of de nieuwste versie van smartphones. Het scherm dat een diagonaal van 5.3 inch heeft, zal waarschijnijk vervaardigd worden met de Super AMOLED+ techniek. Dit scherm is onder andere al te vinden op de Galaxy S II.Als gezegd zal het toestel waarschijnlijk op het IFA (2-7 september in Berlijn) gepresenteerd worden en in de maanden daarna in de winkels komen te liggen.

Bron: Newstomato.com

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden