Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft eist $15 van Samsung per verkochte Android-telefoon

Door ,

Microsoft eist 15 dollar van Samsung voor elke Android smartphone die het bedrijf verkoopt. Dit omdat Microsoft-technologie terug te vinden zou zijn in deze telefoons.

Steve Ballmer, CEO van MicrosoftMicrosoft eist van $15 van Samsung voor iedere Android smartphone die het bedrijf verkoopt, zo meldt persbureau Reuters. DIt omdat Samsung's Android smartphones technieken gebruiken waar Microsoft patent op heeft. In het verleden heeft Microsoft soortgelijke disputen ook gewonnen, zij het meestal via afspraken die gemaakt werden buiten de rechtsbank om.

Verwacht wordt dat Samsung niet akkoord gaat met de licentiekosten. Men zou hooguit bereid zijn $10 per telefoon te betalen. Eerder dit jaar sloot Microsoft ook al een licentie-overeenkomst met HTC. HTC zou 5 dollar moeten betalen voor elke Android-telefoon van ze die over de toonbank vliegt, waardoor Microsoft in feite meer verdient aan Android-smartphones dan aan mobieltjes met het eigen besturingssysteem, Windows Phone 7. Met deze nieuwe overeenkomst zouden Microsoft's Android-inkomsten alleen maar groter worden.

De zaak zal zich waarschijnlijk nog wel even voortslepen voordat een akkoord bereikt wordt, maar zal voorlopig geen invloed hebben op de beschikbaarheid van Samsung's Android-telefoons, zoals de Samsung Galaxy S II en de Samsung Google Nexus S.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden