Vergelijk 3.379.372 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Veel Nokia telefoons krijgen Symbian update

Door ,

Ruim een dozijn Nokia-smartphones met Symbian krijgen binnenkort een update die onder andere de browser en Ovi Maps flink verbeteren zal.

Nokia logoNokia maakte vandaag bekend dat een flink aantal van zijn wat oudere smartphones met Symbian binnenkort een update gaan krijgen. De Nokia E72, E52, E5, C5-00, 6700 Slide, allen met Symbian 3.2, krijgen een update, alsook de Symbian 5.0-mobieltjes zoals de Nokia C6-00, C5-03, 5230, 5235, 5250, X6, N97 Mini, 5800 XpressMusic, en tot slot de 5530 XpressMusic.

Met de nieuwe, gratis firmware update worden onder andere de browser en Ovi Maps bijgewerkt. Vanaf nu toont Ovi Maps namelijk ook informatie over het openbaar vervoer in je omgeving, en biedt het toegang tot informatie uit de Lonely Planet-reisgidsen. Daarnaast kun je nu (FourSquare-achtig) overal inchecken. De browser is een stuk sneller gemaakt,en ondersteunt een aantal nieuwe talen, waaronder het Chinees. Tot slot zijn er enkele nieuwe emoticons toegevoegd.

Niet alle telefoons zullen de update tegelijkertijd ontvangen: bezitters van de Nokia C6-00 en de Nokia 5230 kunnen volgende week al een update verwachten, anderen zullen iets langer moeten wachten. Nokia adviseert bezitters van bovenstaande mobieltjes wel regelmatig *#0000# in te voeren op het belscherm, zodat je vervolgens via de opties kunt controleren of de update al te downloaden.

[via NokNok

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden