Vergelijk 2.509.834 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Tab 7 met Android 2.3.4 Gingerbread op komst?

Door ,

Er zijn geruchten opgedoken over een nieuwe tablet met bel- en sms-functie: de Samsung Galaxy Tab 7. Het toestel, dat in het najaar gelanceerd zou worden, zou gaan draaien op Android 2.3.4 en een zeer krachtige CPU aan boord hebben.

De Samsung Galaxy Tab 7 is vandaag voor het eerst opgedoken op een Italiaanse Samsung blog. De tablet lijkt qua specs erg op de Galaxy S II en moet Android 2.3.4 Gingerbread gaan ondersteunen. Het scherm zal, zoals de naam al doet vermoeden, 7" groot zijn.

Vanwege zijn grootte wordt de Galaxy Tab 7 het broertje van de Samsung Galaxy Tab genoemd. Ondanks dit compacte formaat zal de Tab 7 krachtiger zijn dan de Galaxy Tab 8.9 en 10.1. De nieuwste tablet van Samsung zou namelijk de 1.2 Ghz dual-core processor in huis hebben die de Galaxy S II ook heeft. De twee grotere Tab's moeten het doen met een 1 Ghz processor.

De belangrijkste specs van de Tab 7 zoals die uit de bron naar voren kwamen:

  • Android 2.3.4 Gingerbread
  • 1.2 Ghz dual-core processorSamsung Galaxy Tab
  • 7" WSVGA IPS LCD touchscreen
  • 16GB intern geheugen
  • TouchWiz 4.0 User Interface
  • Bel- en sms-functie

De reden dat de Tab 7 niet op, het speciaal voor tablets ontwikkelde, Android 3.0 Honeycomb gaat draaien, is wellicht omdat Android 2.3 tot in de puntjes is uitgewerkt voor de Samsung Galaxy S II. En omdat de Tab 7 eigenlijk een grote versie van de S II, licht Gingerbread misschien meer voor de hand. Maar voor hetzelfde geld draait de nieuwste Tab van Samsung op een vernieuwde versie van Honeycomb, dit blijft koffiedik kijken.

Vorige jaar werd de Samsung Galaxy Tab in september aangekondigd op het IFA evenement. De verwachting is dat deze tablet dit jaar in september zijn opwachting gaat maken op dit zelfde evenement.

Zoek je dus een compacte en krachtige tablet, dan is het aan jou of de Tab 7 het waard is om daar enkele maanden op te wachten!

Bron: Samsung.HDblog (Italiaans)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden