Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Windows Phone 7 heeft veiligste smartphones'

Door ,

Aldus een van de ontwikkelaars achter Windows Phone 7. Waarom je hem dan toch moet geloven? Hij geeft enkele goede redenen.

Windows Phone 7 Mango logoDave Northey, technologie-evangelist bij Microsoft Ierland, noemt Windows Phone 7 het veiligste besturingssysteem voor smartphones op de markt. Natuurlijk is dat precies wat een medewerker van een bedrijf zou zeggen over z'n eigen product, maar Northey ondersteunt z'n argument met een paar goede redenen.

"Applicaties worden geopend in een eigen bubbel, om het zo maar even te noemen, wat ervoor zorgt dat ze niet bij gegegevens van andere apps of van het systeem zelf kunnen," aldus Northey. "Iedere app is dus compleet veilig, heeft z'n eigen beveiligde opslagruimte, en kan z'n data zo veilig opslaan als het maar wil. Geen enkel besturingssysteem heeft een soortgelijke beveiliging."

WhatsApp

De laatste tijd hebben we veelvuldig berichten gehoord over applicaties voor onder andere Android-smartphones die wel heel erg makkelijk te openbaren zijn. In het geval van de iPhone- en Adroid-versies van het veelgebruikte WhatsApp worden berichten zelfs compleet onbeveiligd opgeslagen, waarmee je telefoonnummer en andere persoonlijke gegevens makkelijk door een hacker kunnen worden achterhaald.

Geen enkel beveilingssysteem kent natuurlijk een perfecte beveiliging, maar ben je op zoek naar het veiligste smartphones van dit moment, dan zijn de Samsung Omnia 7 en HTC 7 Trophy misschien toch goede keuze. En mochten je gegevens toch op straat komen te liggen, dan raden we je aan een boze brief naar meneer Northey te sturen.

[via WMPowerUser]

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden