Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft verdient meer aan Android dan aan WP7

Door ,

Ja, je leest het goed: Microsoft heeft tot nu toe al vijf keer zoveel verdiend aan Google's Android-systeem dan aan zijn eigen Windows Phone 7.

Microsoft CEO Steve BallmerJe zou het misschien niet verwachten, maar Android, het besturingssysteem van concurrent Google, is voor Microsoft een stuk winstgevender dan het eigen Windows Phone 7. In april 2010 besloot Microsoft namelijk HTC aan te klagen. Steve Ballmer en consorten waren namelijk van mening dat het Android-OS op bepaalde punten in strijd was met enkele Microsoft-patenten, en wilden geld zien. 

Tot een rechtszaak kwam het uiteindelijk niet: in achterkamertjes werd namelijk afgesproken dat HTC voor elke verkochte Android-telefoon een klein bedrag moet betalen aan Microsoft. Dit weekend wist Citibank-analist Walter Pritchard te melden dat het gaat om $5 per telefoon.

150 miljoen voor Microsoft

Mobilecrunch rekende het allemaal even uit, en de uiteindelijke cijfers zijn als volgt. Per Windows Phone 7-smartphone vangt Microsoft zo'n 15 dollar. Dit is het bedrag dat de smartphone-makers aan Microsoft moeten betalen als licensiekosten voor het gebruik van WP7. In totaal zijn er twee miljoen WP7-smartphones verkocht, wat betekent dat er 30 miljoen is verdiend aan WP7.

Echter, per Android-telefoon van HTC die verkocht wordt ontvangt Microsoft $5, en in totaal zijn er ongeveer 30 miljoen Android-mobieltjes van HTC over de toonbank gevlogen. Waarmee Microsoft dus in totaal 150 miljoen heeft verdiend aan Android, geld dat ze binnenkrijgen zonder er verder veel moeite voor te hoeven doen.

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden