Vergelijk 3.475.345 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia breidt E serie uit met de Nokia E52

Door ,

Redelijk onverwacht is gisteren op een beurs in Polen de Nokia E52 smartphone aangekondigd. De nieuwste telg in de lijn zakelijke Nokia toestellen zal in de tweede helft van 2009 te koop zijn en rond de 245 euro gaan kosten.

Nokia E52 Golden aluminiumDe Nokia E52 is een echt zakentoestel waarbij de nadruk ligt op productiviteit onderweg. Het toestel heeft zeer uitgebeide ondersteuning voor email. Ook het instellen van nieuwe email accounts zou erg gemakkelijk zijn. Het toestel ondersteund onder andere Nokia Messaging, Mail for Exchange en IBM Lotus Notes Traveller.

Inloggen op zakelijke VPN netwerken of intranet is mogelijk door de standaard ingebouwde 'Mobile VPN'. Ook integratie met bedrijfstelefoon systemen is mogelijk. Door koppeling met het bedrijfsnetwerk kan de gebruiker ook buiten kantoor bereikt worden op één en hetzelfde nummer en voicemail afluisteren.

Naast deze geavanceerde zakelijke functies is de E52 ook uitgerust met een GPS ontvanger met A-GPS ondersteuning voor gemakkelijke navigatie en positiebepaling onderweg. Snel internet, en natuurlijk email, is mogelijk via de HSDPA en HSUPA verbinding. Door het 2,4 inch grote scherm moet het lezen in ieder geval prima gaan.
 

Fotograferen kan met een 3,2 megapixel camera en aan de voorkant is een tweede camera gezet voor videobellen. Verder beschikt deze smartphone over 'noice cancellation' wat ervoor moet zorgen dat je goed verstaanbaar bent ook als er veel achtergrondgeluid is op de plek waar je belt.

Een belangrijk ander voordeel van de Nokia E52 is volgens Nokia verder de lange batterijduur. In de optimale omstandigheden kan er tot 8 uur lang gebeld worden en zou de telefoon mits verder ongebruikt meer dan 3 weken onafgebroken standby kunnen staan. Kijk hier voor een volledig overzicht van alle Nokia E52 specificaties.

 De Nokia E52 kan gezien worden als de logische opvolger van de Nokia E51 welke alweer een goed jaar in Nederland te koop is. Zoals gezegd zal de E52 rond de 245 euro gaan kosten zonder abonnement. Een precieze release datum voor Nederland is nog niet gegeven, maar dat zal waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar zijn.

 

Nokia E52 Metal Grey aluminium

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden