Vergelijk 2.717.624 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De HTC Touch Diamond II: een waardige opvolger?

Door ,

Nu de HTC Touch Diamond II vrijwel overal te koop is en de prijs van de oude Touch Diamond omlaag schiet, zullen veel mensen zich afvragen of de Diamond II wel zoveel beter is. GSMinfo.nl zocht het voor je uit.

Een simpele graadmeter is natuurlijk een eenvoudige objectieve vergelijking. Dit doen we door simpelweg de specificaties naast elkaar te leggen. Als we naar de specs van beide toestellen kijken, vallen een aantal verschillen op, waarvan we de belangrijkte voor je op een rijtje hebben gezet:

 

   HTC Touch Diamond I eigenschappen  HTC Touch Diamond II eigenschappen
 Formaat  102 x 51 x 12 mm  108 x 53 x 14 mm
 Gewicht  110 gram  118 gram
 Geheugen  4GB Intern. Niet uitbreidbaar  Intern 512 MB. Optie voor uitbreiding.
 Camera  3,2 megapixel  5 megapixel
 Scherm  2.8 Inch 480 x 640 pixels  3,2 Inch 480 x 800 pixels
 Spreektijd  330 minuten  300 minuten
 Standbytijd  285 uur  500 uur

 

Het formaat en Gewicht

De HTC Touch Diamond II is iets groter in omvang, maar komt dan ook met een groter scherm en een ietwat ander uiterlijk.  Waar de eerste Touch Diamond I op de achterzijde nog een "diamanten-vormgeving" had, is dit bij de Touch Diamond 2 weggelaten. Of je dat jammer vindt of niet, is niet aan ons om te beoordelen. Wel wordt hierdoor de naam 'Diamond' bij de opvolger misschien wat minder toepasselijk. 

                                                                                                          De HTC Touch Diamond I

                                                                                                       De HTC Touch Diamond II

 

 Zoals gezegd heeft de Touch Diamond II een groter beeldscherm dan zijn voorganger. Het toestel is nu uitgerust met een 3,2 inch touch screen met een zogeheten 'Wide-VGA' resolutie. De Diamond I moest nog het doen met een 2,8 inch scherm met een normale VGA resolutie. 

Ook de knoppen aan de voorkant zien er bij de Diamond II anders uit. Waar het bij zijn voorganger meer een soort 'touch'-sensitive knoppen waren, zijn het bij zijn opvolger daadwerkelijk knoppen die ingedrukt kunnen worden. Waarom HTC hier voor heeft gekozen weet ik niet, maar het zou het gevoel van controle over het toestel kunnen vergroten.

Verder is de HTC Diamond II iets eleganter afgewerkt, hoewel dit natuurlijk een kwestie blijft van smaak. De behuizing van de nieuwe Diamond kenmerkt zich door enkele metale accenten, die we niet op de Diamond I zagen. Ook dit geeft een gevoel van extra stevigheid.

Geheugen

Zoals we in de specificaties kunnen zien heeft de Diamond 2 qua geheugen moeten inleveren op zijn voorganger. Het toestel heeft 512 MB aan ROM aan boord, in tegenstelling tot de 4 gigabyte waarover de Diamond I beschikte. Het geheugen van de oude diamond kon echter niet uitgebreid worden met een microSD-kaartje, terwijl daar bij de nieuwe Diamond II wel een optie toe is. Hierdoor kun je het geheugen tot maar liefst 16 gigabyte upgraden.

De camera

Een (voor sommigen) belangrijke upgrade zal de camera zijn. De camera van de Diamond-serie is van 3,2 naar 5 megapixels gegaan. Dit resulteert duidelijk in betere foto's, hoewel het gemis van een flitser groot blijft.

Spreek- en standbytijd

Met de spreektijd van de Diamond II is niet zo schokkend veel gebeurt. Hij moet 30 minuutjes inleveren op zijn voorganger. De standbytijd is echter aanzienlijk verbeterd. Waar de Diamond I nog maar 285 uur aan kon staan, kan de Diamond II nu tot wel 500 uur aan! Wanneer je de telefoon dus geen enkele keer gebruikt, betekent dit dat hij het in theorie zo'n 20 dagen uithoudt!

Conclusie

Dat de nieuwe HTC Touch Diamond II een aantal goede verbeteringen levert, moge duidelijk zijn. Zeker het grotere touch screen, de verbeterde camera en standbytijd springen er uit. Voor sommigen zal echter ook het nieuwe uiterlijk en de optie voor geheugenuitbreiding een pluspunt zijn. Uiteraard zal de oude Touch Diamond I een stuk goedkoper worden, dus een goede afweging maken is in dit geval zeker van belang.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden