Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'LG G3 krijgt geen Android 5.1 update'

Nieuws 'LG G3 krijgt geen Android 5.1 update'
Door ,

LG's vorige vlaggenschip zal geen update naar Android 5.1 Lollipop krijgen. De LG G3 spring later dit jaar mogelijk in één keer door naar Android M, zo blijkt uit een post van de fabrikant op Facebook.

Er zijn geen plannen voor een LG G3 Android 5.1 Lollipop update, zo beweert LG Griekenland in een post op Facebook. Het toestel loopt nu op Android 5.0 Lollipop en zal voorlopig geen andere updates meer ontvangen. Het nieuws is nog niet bevestigd door LG's hoofdkantoor, dus de plannen die LG Griekenland hier ontvouwt zijn allerminst definitief.

Android 5.1 is een relatief kleine update voor het mobiele besturingssysteem van Google. Er zijn vooral veel kleine verbeteringen achter de schermen die ervoor moeten zorgen dat de software soepeler loopt. Bezitters van de G3 hoeven dus niet bang te zijn dat ze spannende nieuwe features missen. Android 5.0 was een grotere stap, en bracht onder andere de mogelijkheid om notificaties op je lockscreen te tonen mee.

LG G3 Android M update?

Het is onwaarschijnlijk dat de LG G3 helemaal geen updates meer zal verschijnen. De smartphone is nauwelijks een jaar oud, en doorgaans worden vlaggenschepen voor langere tijd ondersteund. Daarom wordt er gespeculeerd dat LG later dit jaar een Android M update uitbrengt voor het toestel. Android M verschijnt waarschijnlijk in oktober of november, dus LG G3 bezitters zouden in dat geval nog een paar maanden moeten wachten op de volgende update.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden