Vergelijk 2.540.411 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 2.3 update voor Samsung Galaxy S deze maand te downloaden

Door , - 7 reacties

Gebruikers van de Samsung Galaxy S kunnen binnenkort de Gingerbread-update op hun toestel installeren. Hetzelfde geldt voor bezitters van de Galaxy Ace, Mini, Gio en Tab (7 inch). De update biedt verschillende verbeteringen.

Samsung Galaxy S Android 2.3 GingerbreadDat de Samsung Galaxy S een update naar Gingerbread zou krijgen was al duidelijk, maar de vorige deadline stond op eind maart. Deze deadline is door de Koreanen echter niet gehaald. Nu de Samsung Galaxy S II gelanceerd is, kan ook de update naar Android 2.3 voor de Galaxy S de deur uit.

Halverwege april ontstond er wat onduidelijkheid omtrent deze update. Enkele geluksvogels konden toen de update wel downloaden. Wij schreven ook al een artikel over de verwachtingen van Android 2.3 voor de Galaxy S. Het overgrote deel van de Samsung-klanten moet echter nog enkele weken wachten voor de upgrade. Allereerst zullen gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië de beschikking krijgen over Gingerbread op hun Galaxy S, daarna zullen ook andere landen - zoals Nederland - volgen.

Samsung zelf zegt in een persbericht dat het gebruiksgemak verbeterd wordt door onder meer een verhoogde snelheid. Zo zou multimedia voortaan minder vragen van de processor en ook de ondersteuning voor 3D graphics zou de game-ervaring moeten verbeteren. Gingerbread staat ook bekend als een echte 'game-update'. Naast de toegenomen snelheid is de user interface onder handen genomen waardoor de toegang tot belangrijke programma's op je toestel geoptimaliseerd is. Binnen enkele weken is de update voor de Galaxy S via Samsung Kies te downloaden.

Naast de Galaxy S zullen ook enkele andere Samsungs voorzien worden van een update. De smartphones waarvoor dit geldt zijn:

Ook de eerste tablet van Samsung krijgt binnen afzienbare tijd de beschikking over Android 2.3. De Gingerbread-update voor de Samsung Galaxy Tab (7 inch) staat eveneens eind mei klaar om te downloaden.

Heb jij je update voor één van bovenstaande toestellen binnen? Laat het ons weten en vertel ons jouw ervaringen!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden