Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 2.3.3 Gingerbread voor eerste Samsung Galaxy Tab

Door ,

De Samsung Galaxy Tab (P1000)wordt voorzien van Android 2.3.3 Gingerbread. De upgrade wordt vanaf vandaag over de gehele wereld via Kies uitgerold.

Android GingerbreadIn Italië is de upgrade naar Android Gingerbread inmiddels al te downloaden, in Nederland - in ieder geval via de officiële wegen - nog niet. Lang zal dat niet meer duren, omdat vanaf vandaag alle Galaxy Tabs voorzien worden van de verbeterde Android-versie. Als het zover is, krijg je vanzelf een melding op je tablet.

Samsung was in oktober een van de eerste fabrikanten die met een antwoord op Apple's iPad kwam, in de vorm van de kleinere en lichte Galaxy Tab (P10000). Deze tablet draaide tot dusver op Android 2.2 Froyo - een goed te gebruiken, maar voor tablets niet geoptimaliseerd besturingssysteem. Android 2.3.3 Gingerbread is al beter geschikt, maar de echte tablet-versie van Android is 3.0 Honeycomb. Het lijkt erop dat deze versie echter niet voor deze Galaxy Tab zal verschijnen.

Er verschijnen binnenkort wel twee nieuwe tablets van Samsung, die wél op Honeycomb draaien, te beginnen met de Galaxy Tab 10.1. Deze tablet, met een schermgrootte van 10.1 inch, is al te pre-orderen. Ook de Galaxy Tab 8.9 wordt verwacht, maar wanneer precies is nog niet duidelijk. De komst van deze nieuwe tablets zorgt er wel voor dat de prijs van eerste Galaxy Tab flink is gekelderd tot onder de 400 euro.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden