Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S voorzien van Android 2.3 Gingerbread: wat kunnen we verwachten?

Door , - 6 reacties

Vandaag maakte Samsung bekend dat de Android 2.3 Gingerbread update voor de Samsung Galaxy S beschikbaar is via Kies. De update zorgt ervoor dat de prestaties en gebruik verbeterd worden. Daarnaast heeft het interface een nieuw jasje gekregen.

Android 2.3 Gingerbread Samsung Galaxy SDe langverwachte Android 2.3 Gingerbread update voor de Samsung Galaxy S is eindelijk beschikbaar in Nederland. De meeste Nederlandse Samsung Galaxy S toestellen kunnen de update door middel van Samsung Kies downloaden en installeren. De update zorgt ervoor dat allerlei facetten van het toestel verbeterd worden en dat er nieuwe opties zijn toegevoegd. Hieronder een overzicht van de kenmerken van het nieuwe besturingssysteem.

Interface

In vergelijking met Android 2.2 Froyo zijn qua interface enkele wijzigingen doorgevoerd die het gebruik moeten vergemakkelijken en het een tikje professioneler moeten doen ogen. Grote verschillen zijn te vinden bij de camera interface en de nieuwe gallerij. Afbeeldingen worden nu wat makkelijker te maken, bewerken en te bekijken. Dit biedt dus vooral veel voordeel voor de liefhebbers van plaatjes schieten.

Het algemene user interface heeft ook enkele veranderingen ondergaan. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe iconen en menu's toegevoegd om het gebruikersgemak te verbeteren.  Deze iconen en menu's hebben bij de 2.3-versie overigens een iets hogere grijswaarde, dit oogt net iets professioneler dan de kleurrijke menu's die bij 2.2 Froyo te vinden waren. De nieuwe UI thema's zien er tenslotte zeer fris uit en het home scherm is nog steeds naar eigen smaak in te delen.

Android 2.3 Gingerbread 2.2 Froyo menu

2.3 Gingerbread vs. 2.2 Froyo

Applicaties

Met Android Gingerbread speelt Samsung in op de toekomst. De nieuwe versie van het OS maakt het namelijk mogelijk om apps tot een grootte van 50 MB te kunnen installeren. Dit is een stap voorwaarts ten opzichte van Froyo. Om een indruk te krijgen van grootte van apps; de populaire game Angry Birds heeft een grootte van ongeveer 12 MB. Zware  apps, vooral games, die in de toekomst verschijnen, zullen dus ook op de Galaxy S geïnstalleerd en afgespeeld kunnen worden. Hierbij zal het vooral gaan om games die 3D-beelden vereisen.

Een verbeterde toepassing is Google Maps, deze applicatie kan nu namelijk ook in 3D bekeken worden met het nieuwe OS. Hierdoor heb je een nog beter beeld van de kaarten die je gebruikt. Deze kunnen offline worden opgeslagen zodat je niet altijd het internet op hoeft voor een routebeschrijving of een stadsplattegrond.

Toetsenbord

Het keyboard van Gingerbread is ook aangepast. De werking en knoppen zijn nagenoeg gelijk gebleven, maar het ziet er net wat frisser uit. Natuurlijk is swype ook niet weg te denken bij Android 2.3, met deze techniek schrijf je nog sneller berichten. Zie hier de twee toetsenborden naast elkaar.

Android 2.3 Gingerbread 2.2 Froyo keyboard

2.2 Froyo vs. 2.3 Gingerbread

Accu

Een belangrijke algemene verbetering is de snelheid in combinatie met een efficiënter energieverbruik. Het is een algemeen gehoorde klacht dat de Super AMOLED beeldscherm van de Galaxy S enorm veel energie verbruikt, zeker bij het draaien van enkele zware apps. Hoeveel het nieuwe OS bespaart op de batterij is niet te zeggen, dit hangt veelal af van welke functies gebruikt worden. 

Ook meldt Samsung dat de snelheid van het toestel ook is gestegen met het nieuwe OS. Hier zal je niets van merken als je aan het surfen bent of berichten aan het maken bent. Dit maakt namelijk pas een wezenlijk verschil bij het draaien van meerdere zware apps tegelijk.

Nieuwe functies

Allereerst NFC. Near Field Communication is een technologie die betalen met je telefoon mogelijk maakt. Steeds meer toestellen beschikken over deze functionaliteit en de verwachting is dat het een veelgebruikte feature wordt in de toekomst. 

Een andere nieuwe functie is de equalizer. Hiermee wordt het mogelijk om geluid dat de telefoon produceert, naar eigen smaak aan te passen zodat de geluid en tonen met de beste kwaliteit kunnen worden beluisterd. Zo kan je de bass een boost geven en kan je geluid optimaliseren voor een headphone.

 

Conclusie is dus dat de Android 2.3 Gingerbread update, de Samsung Galaxy S op papier goed zal doen. Of het in de praktijk ook daadwerkelijk zo is, laten we aan jullie over!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden