Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson Xperia X10 krijgt toch Android 2.3 Gingerbread update!

Door ,

De Sony Ericsson Xperia X10 krijgt toch de beschikking over een extra update. In eerdere berichten werd de uitrol van een Froyo- of Gingerbread-update nog bestreden, maar Sony Ericsson heeft zich gelukkig bedacht.

Het komt enigszins onverwacht, maar is toch waar. Sony Ericsson heeft laten weten dat de Sony Ericsson Xperia X10 een update krijgt naar Android 2.3 Gingerbread. In januari werd nog gezegd dat de Xperia X10 nooit op Froyo, laat staan op Gingerbread, zou gaan draaien, maar de Zweeds-Japanse combinatie heeft blijkbaar haar strategie aangepast. De update zou er moeten zijn 'aan het einde van de tweede of begin derde kwartaal'. De snelle denkers onder ons weten dan dat dit rond de maand juli zal zijn. Een Gingerbread-update voor de Xperia X10  in de zomer dus. Dat kan slechter! Het is alleen hopen dat het upgraden minder omslachtig zal gebeuren dan de vorige keer.

Sony Ericsson Xperia X10 Gingerbread update

Het gaat om de zogenaamde Android 2.3.3. versie. De update zal niet 'over-the-air' verspreid worden, maar is alleen te downloaden via je PC. Verder dan een update naar Gingerbread gaat de Xperia X10 niet. Verwacht wordt dat het om dezelfde Android-versie (incl. SE-interface) zal gaan zoals we die kennen op de Sony Ericsson Xperia Arc, Xperia Neo en Xperia Play. Dit nieuws betekent dat een Froyo-versie voor de Xperia X10 wordt overgeslagen. Meer gedetailleerde informatie over de update zie je op het Product Blog van Sony Ericsson.

Toestellen als de Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro en Xperia X8 zullen helaas geen Gingerbread-upgrade krijgen. Zij zullen het voor de rest van hun leven moeten doen met Android 2.1 Éclair.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden