Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 2.2 Froyo grootste onder de Androids

Door ,

Van de verschillende Android-versies wordt Android 2.2 Froyo op dit moment het meest gebruikt. 61,3 procent van de Android-smartphones draait op Froyo, gevolgd door de 29 procent van Android 2.1 Éclair.

Om de zoveel tijd verschijnt er weer een nieuw overzicht van de verdeling van de verschillende Android-versies over haar smartphones. Negen maanden na de release is Android 2.2 Froyo dus de grootste, wat natuurlijk geen verrassing is. Veel nieuwe Android-toestellen, zoals de HTC Desire en de Samsung Galaxy S, werden sindsdien automatisch voorzien van Froyo en veel oudere toestellen ontvingen een update.

De nieuwste versies, Android 2.3 Gingerbread en Android 3.0 Honeycomb,  zitten qua aantallen nog in de marge. Dit zal logischerwijs in de rest van het jaar gaan veranderen. De eerste Gingerbread-toestellen komen nu net op de markt - denk aan de Samsung Galaxy S2 - en veel Froyo-gebruikers hebben alweer een nieuwe update in het vooruitzicht staan.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden