Vergelijk 2.613.913 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Bewijsstuk 2: Android 2.3 Gingerbread update voor Samsung Galaxy S eind maart beschikbaar?

Door ,

De Samsung Galaxy S heeft voor april zijn gewenste Gingerbread-update binnen. Althans, daar heeft het alle schijn van. Het bewijsmateriaal stapelt zich op en dus kijken we uit naar de laatste dagen van maart.

Samsung Galaxy S Gingerbread AndroidNormaal gesproken houden we ons niet heel actief bezig met de Roemeense telefoonmarkt, maar ditmaal is een bericht dat afkomstig is van Samsung Mobile Romania wellicht interessant. Op de facebookpagina van Samsung's afdeling in Roemenië staat namelijk vermeld dat de Samsung Galaxy S eind deze maand een Gingerbread-update binnenkrijgt. Op 20 maart zou al een Android 2.2.1-versie klaar staan die waarschijnlijk als voorbereidende update fungeert en aan het einde van de maand zou de Android 2.3-update gedownload kunnen worden.

Of dit tijdschema ook van toepassing is op de rest van Europa is nog niet duidelijk, maar een goede aanwijzing daarvoor hebben we al wel. Eind februari wisten namelijk enkele Duitse bloggers al te melden dat de update naar Android 2.3 voor Duitsland in maart verkrijgbaar zou worden. Ook dat bericht zou van Samsung zelf afkomen. Dat we steeds dichter in de buurt komen van de daadwerkelijke update is dus een feit.

Ook voor twee andere toestellen komen updates beschikbaar. Het gaat om de Samsung i5500, beter bekend als de Galaxy Europa, en de Samsung Galaxy 3 i5800. Beiden toestellen draaien momenteel op Android 2.1 Éclair en moeten volgende week (in Roemenië) de beschikking krijgen over 2.2 Froyo. Aannemelijk is dat een dergelijke update ook voor de rest van Europa beschikbaar wordt.

Bron: Samsung Hub

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden