Vergelijk 2.698.036 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN en Vodafone komen met 'grensabonnementen'

Door ,

De providers KPN en Vodafone gaan grensabonnementen aanbieden om onnodig hoge rekeningen te voorkomen. Veel mensen uit grensgebieden bellen nu vaak zonder het te weten via een buitenlands netwerk, wat voor hoge rekeningen zorgt.

Eenzaam huisBij de grensabonnementen zal het niet gaan om een nieuw abonnement, maar op een aanvulling op een bestaand abonnement. De 'buurlandenbundel' van KPN zal vijf euro per maand gaan kosten, waarmee gebruikers voor 25 cent per minuut ook van Duitse en Belgische netwerken gebruik kunnen maken. Voor Vodafone geldt hetzelfde, alleen gaat het abonnement daar 4,50 kosten.

T-Mobile heeft besloten om af te zien van een dergelijk abonnement. "Het probleem is te klein om er een abonnementsvorm voor te introduceren," aldus woordvoerster Pricilla Tomasoa. Bij Vodafone toont men zich duidelijk meer solidair met de minderheid: "Het gaat om weinig mensen. Maar het is een serieus probleem en we willen die mensen deze oplossing bieden," aldus Joost Galema van Vodafone.

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken drong er in december al op aan dat providers met een dergelijke oplossing moesten komen. Verder zei Heemskerk dat bellers het probleem zelf ook konden oplossen door het in de instellingen uit te zetten. Persoonlijk vind ik dat echter een raar idee, omdat je dan de helft van de tijd onbereikbaar bent.

Overigens doet het probleem van het 'roamen', zoals het wordt genoemd, zich al voor in gebieden tot vijftien van de grens. Zodra het buitenlandse signaal sterker is dan het Nederlandse signaal, schakelt de telefoon over op het buitenlandse netwerk.

 

Bron: tweakers

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden