Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

ZTE lanceert Skate en Amigo

Door ,

De Chinese fabrikant ZTE is klaar om de wereld te veroveren. Om dat te bewerkstelligen lanceert ZTE op het Mobile World Congress vlaggenschip ZTE Skate, alsook QWERTY-smartphone ZTE Amigo.

GSMinfo

Erg bekend is ZTE niet in Nederland. Toch is het Chinese bedrijf geen kleine jongen; in 2010 werden ruim 60 miljoen telefoons verkocht. Daarmee is ZTE de vierde grootste mobieltjesfabrikant van de wereld, nog voor onder andere BlackBerry. Natuurlijk speelt de eigen afzetmarkt - China, met zo'n 1 miljard inwoners - daarbij een grote rol. Maar ZTE kijkt verder, naar de rest van de wereld. De pijlen zijn vooral gericht op Europa, waar de fabrikant in 2011 10 miljoen toestellen hoopt te verkopen.

Op het Mobile World Congress zijn de eerste tekenen van de dadendrang van ZTE te zien, met de aankondiging van twee Android-toestellen: ZTE Skate en ZTE Amigo.

ZTE Skate

De ZTE Skate moet dit jaar het vlaggenschip worden van ZTE. Het meest opvallende aan het toestel is het grote 4.3 inch touchscreen. Over de resolutie wordt nog met geen woord gerept. Het toestel draait op de allernieuwste Android, Android 2.3 Gingerbread, die wordt ondersteund door een 800 MHz processor. Om de graphics soepel te laten verlopen is er een Adreno 200 GPU van de partij.

ZTE Skate

Daarnaast beschikt de Skate over alle eigenschappen die een goede smartphone moet bezitten: 5 megapixel camera, HSDPA, WiFi, BlueTooth en GPS. Een mooie specificatielijst, die echter niet kan verhullen dat het toestel toch een tikkeltje minder is dan de erkende toppers van concurrenten. Vooral de processor doet daar voor onder. Wellicht dat de prijs van de ZTE Skate lager ligt, waardoor het toestel een succes kan worden. De releasedatum is in ieder geval al bekend: mei 2011. Hieronder wat hands-on foto's:

ZTE SkateZTE Skate

ZTE Amigo

De ZTE Amigo is een Android 2.2-slider die vooral opvalt vanwege zijn uitschuifbare QWERTY-toetsenbord. Verder biedt het toestel een 3.5 inch touchscreen en een 3 megapixel camera zonder flits. Over de kloksnelheid van de CPU is nog niets bekend, maar dat zal waarschijnlijk minder zijn dan de 800 MHz processor van de ZTE Skate. Ook de ZTE Amigo staat gepland voor mei van dit jaar.

ZTE Amigo

ZTE liet op het Mobile World Congress ook de ZTE Blade zien, maar dat toestel is al geruime tijd op de markt. Afgelopen januari kreeg de Blade een update naar Android 2.2 Froyo, wat waarschijnlijk de reden is het toestel ook in Barcelona van de partij.

ZTE Amigo

Bij de stand van ZTE vernamen we zojuist dat ZTE van plan is om ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Op dit moment zit de Chinese fabrikant met verschillende partijen aan tafel, met goede hoop een deal te sluiten en de ZTE Skate en ZTE Amigo naar Nederland te brengen. België wordt in ieder geval verblijd met de toestellen, dat is zeker. Op bovenstaande foto is namelijk het logo van de Belgische provider Base waar te nemen. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden