Vergelijk 2.487.595 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android is de grootste

Door ,

Uit cijfers van onderzoeksbureau Canalys dat Android in het vierde kwartaal van 2010 het grootste marktaandeel heeft behaald. Met de razendsnelle groei stoot de OS van Google Symbian (Nokia) van de eerste plaats.

Android logoIn Q4 behaalde Android met 33,3 miljoen verkochte toestellen een marktaandeel van 32,9 %, waar dat een jaar eerder slechts 8,7 % was. Android sloeg in 2010 grote slagen met smartphones als de HTC Desire, Samsung Galaxy S en de Sony Ericsson Xperia X10.

Het marktaandeel van Symbian, besturingssysteem van Nokia, daalde van 44,4 % naar 30,6%. Nokia verkocht in het vierde kwartaal van 2010 wel meer Symbian-smartphones dan in 2009 (32 miljoen tegenover 24,9 miljoen), maar zag zich toch door Google voorbijgestreefd worden. Het laat mooi zien dat de smartphone-markt in zijn geheel een enorme groei doormaakt.

De derde plek in het marktaandelenklassement is voor Apple, met 16,2 %, op de voet gevolgd door RIM (BlackBerry) met 14,4 %. Microsoft sluit met de 3,1 % van Windows Phone de top vijf.

Wat applicaties betreft is de App Store van Apple veruit de grootste, met ruim tien miljard downloads. Het aantal apps voor Android stijgt echter snel en vandaag maakte Google bekend zelf flink te gaan investeren in de ontwikkeling van applicaties. Google is van plan om extra personeel aan te nemen om zowel de kwantiteit als de kwaliteit van apps te verhogen.

De investeringen van Google zijn ook gericht op het vergroten van de promotiemogelijkheden voor ontwikkelaars. Daarbij kan aan advertenties worden gedacht, of zelfs aan het standaard meeleveren van een app op smartphones. Ook zullen de betalingsopties worden uitgebreid, waardoor klanten bijvoorbeeld een app via hun telefoonrekening kunnen betalen.

Bronnen: Connexie en The Wall Street Journal

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden