Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung kondigt Galaxy Gio, Ace en Mini officieel aan

Door ,

Samsung heeft vandaag drie nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Samsung Galaxy Gio, de Samsung Galaxy Ace en de Samsung Galaxy Mini.

De drie nieuwe toestellen kunnen gezien worden als instapvarianten van de immens populaire Samsung Galaxy S. Het doel van Samsung is om de smartphone voor een breder publiek beschikbaar te maken; niet langer alleen voor fanaten, maar voor iedereen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou hiermee wel eens enorme boost kunnen geven aan de smartphone-markt.

Het is een mooie weergave van de ontwikkeling die de smartphone doormaakt. Zo beschikt het drietal nieuwelingen over een goed besturingssysteem, een krachtige processor en snel internet; de belangrijkste voorwaarden voor een goede smartphone. Ruim een jaar geleden zouden deze telefoons als toptoestellen zijn ontvangen en nu spreken we al van instapvarianten.

Samsung Galaxy AceSamsung Galaxy GioSamsung Galaxy Mini

Achtereenvolgens de Galaxy Ace, Gio en Mini

De komst van de Samsung Galaxy Ace was al langer bekend, maar is nu dus officieel bevestigd. De Ace is duidelijk een compacte variant (3.5 inch HVGA touchscreen) van de Galaxy S en heeft er qua design ook veel van weg. Het toestel biedt uiteraard wat mindere, maar nog steeds zeer interessante specificaties. Zo kunnen we melding maken van Android 2.2 Froyo, een 800 MHz processor, een 5 megapixel camera en een duidelijke focus op social media. Het toestel is vanaf februari in Nederland te koop met een adviesprijs van 349 euro.

De Samsung Galaxy Gio is wat ronder vormgegeven dan de Galaxy Ace en kent ook een kleiner scherm, een 3.2 inch HVGA touchscreen. Ook de Gio draait op Android 2.2 Froyo en beschikt over een 800 MHz processor. De camera biedt 3 megapixels en ook bij deze smartphone ligt de nadruk op actief social mediagebruik. De Galaxy Gio komt in april naar Nederland met als adviesprijs 249 euro.

De derde nieuweling is de Samsung Galaxy Mini, die ook al eerder op de radar is verschenen. De Galaxy Mini heeft een kleiner scherm (3.14 inch) dan de andere twee, met bovendien iets minder kwaliteit (QVGA: 320 x 240 pixels). Android 2.2 Froyo is ook hier het besturingsplatform, met ondersteuning van een 600 MHz processor. De Galaxy Mini is gericht op jongeren en dat is ook aan de prijs te zien: 199 euro. Vanaf volgende maand is het toestel in Nederland verkrijgbaar.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden