Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Goede cijfers voor HTC, Apple en Sony Ericsson

Door ,

Het is een mooie dag HTC, Apple en Sony Ericsson. De fabrikanten maakten vandaag goede cijfers bekend, op uiteenlopende gebieden: aantal verkochte toestellen, aantal gedownloade apps en nettowinst.

HTC kende een uitstekend 2010: de Taiwanese fabrikant zag het aantal verkochte toestellen verdubbelen ten opzichte van 2009. In 2009 verkocht HTC 11,7 miljoen toestellen, in 2010 maarliefst 24,6 miljoen. Het laatste kwartaal van het jaar was met 9,1 miljoen verkochte toestellen vooral belangrijk. Vooral sinds komst van de HTC Legend en de HTC Desire doet HTC goede zaken.

Met de helft van de omzet is vooral Noord-Amerika belangrijk voor HTC, Europa vertegenwoordigt slechts een derde. Ook in Nederland doet HTC uitstekende zaken, met een verdubbeling van het aantal verkochte toestellen. In ons land behoort HTC al tot de grote jongens, maar op internationaal gebied is de concurrentie nog niet bijgehaad.

Logo

Ook Sony Ericsson kijkt met een goed gevoel terug op het vierde kwartaal van 2010. Wederom boekte de Zweeds-Japanse alliantie een (kleine) winst, van 8 miljoen euro. In het vierde kwartaal verloer Sony Ericsson nog 167 miljoen euro, maar sindsdien is de weg omhoog ingezet. Mede dankzij bezuinigingen en herorganisaties wordt er weer winst gemaakt. Dit gaat wel gepaard met een daling van het aantal verkochte toestellen. Sony Ericsson richt zich, met de Xperia-reeks, op het hogere martksegment, waardoor minder verkopen nodig zijn om winst te maken.

Als laatste kan ook Apple tevreden zijn. De mijlpaal van tien miljard downloads in de App Store is bereikt. De gelukkige downloader ontvangt een iTunes giftcard van 10.000 dollar. Op dit moment zijn applicaties voor Twitter, What's App en games erg populair.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden