Vergelijk 2.007.968 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia stopt met gratis Ovi Music Unlimited

Door , - 1 reactie

Nokia Ovi Music Unlimited - ook bekend als Comes With Music - is niet meer. Bij gebrek aan interesse wordt het aanbieden van de dienst gestopt. Dat betekent geen gratis downloads meer voor Nokia-gebruikers.

Ovi Music Unlimited stoptOvi Music Unlimited is per direct niet meer te gebruiken voor Nokia-klanten. Voorheen kon men via deze dienst gratis mobiele downloads binnenhalen (wel beveiligd door DRM), maar blijkbaar was de interesse dermate klein dat het voor Nokia niet meer rendabel is om het nog langer in leven te houden. Ovi Music Unlimited, dat eerder als Comes With Music werd gelanceerd, heeft in Nederland bijna anderhalf jaar bestaan.

De downloaddienst moest een serieuze concurrent gaan worden van iTunes. Na een test in Groot-Brittannië werd Comes With Music in september 2009 in Nederland geïntroduceerd. Bij de release van onder andere de Nokia X6 en Nokia X3 werd de downloaddienst veelvuldig onder de aandacht gebracht, maar een groot succes is het - ook na de naamsverandering in Ovi Music Unlimited - nooit geworden.

Als reden voor het matige succes wordt de gebrekkige communicatie van Nokia genoemd en het beperkte aantal toestellen dat in ondersteuning van de dienst voorziet. Ook in Nederland duurde het erg lang voordat Comes With Music-toestellen beschikbaar werden. Ons artikel "Nokia X6 vanaf vandaag verkrijgbaar, maar nog nergens te koop" is achteraf tekenend geweest voor het onfortuinlijke verloop. Daarnaast zou ook de DRM-beveiliging - dat uitwisseling van liedjes met andere apparaten onmogelijk maakt - van negatieve invloed zijn geweest.

Nokia Comes With Music

Slechts in enkele landen (Brazilië, Zuid-Africa en Turkije) zal de dienst blijven bestaan. Huidige Nederlandse klanten die gebruik maken van Ovi Music Unlimited kunnen gebruik blijven maken van de dienst totdat hun abonnement verloopt. Tot die tijd zullen de liedjes DRM-vrij te downloaden zijn.

Bron: Reuters

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden