Vergelijk 3.297.616 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC kondigt HTC Touch Pro2 en Touch Diamond2 aan

Door ,

HTC heeft zojuist twee nieuwe toestellen voor 2009 aangekondigd. Het betreft nieuwe toestellen die beide een verbetering zijn van al bekende modellen. De HTC Touch Pro2 en HTC Touch Diamond2 worden binnen enkele maanden in Nederland verwacht.

Op de marketingafdeling van de Taiwanese smartphone fabrikant HTC hebben ze niet lang na hoeven denken over de beste naam voor hun nieuwste toestellen. Twee bekende telefoons uit 2008 krijgen een upgrade en worden uitgebracht met de toevoeging "2" achter de naam. Het gaat om de opvolgers van de HTC Touch Pro en Touch Diamond.

 

HTC Touch Pro2

Zoals de naam al zegt is dit de opvolger van de succesvolle HTC Touch Pro die afgelopen zomer in Nederland uitkwam. Vergeleken met zijn voorganger is de Touch Pro2 op een aantal punten verbeterd. Zo is het scherm groter, het toestel heeft namelijk een 3,6 inch breedbeeld touchscreen meegekregen. Ook zou surfen op internet een stuk sneller gaan met de Push Internet technologie. Hierdoor kunnen veel gebruikte sites automatisch worden voorgeladen zodat ze vrijwel direct te bekijken zijn. Wat is gebleven is he Windows Mobile (6.1) besturingssysteem, de TouchFLO 3D interface en het uitklapbare Qwerty toetsenbord. Voor een volledig overzicht kun je kijken bij de HTC Touch Pro eigenschappen.

Deze smartphone zal rond de zomer in Europa en Azië te koop zijn. Een verkoopprijs is nog niet bekend gemaakt.

 

Meer HTC Touch Pro foto's bekijken

 

HTC Touch Diamond2

Ook de Touch Diamond krijgt een opvolger. De belangrijkste verschillen zijn een groter scherm; 3,2 inch in plaats van 2,8 inch en toch een 50% verbeterde batterijduur. De nieuwste HTC smartphone is slechts 13,7 millimeter dik. Ook hier zou internet surfen sneller moeten gaan door de in de browser ingebouwde Push Internet technology waarover ook de Touch Pro2 beschikt. Andere opvallende verbeteringen zijn de 5 megapixel camera waar de Touch Diamond 1 het met 3,2 megapixels moet doen. Een volledig overzicht alle HTC Touch Diamond2 specificaties is ook al beschikbaar.

 

HTC denkt de Touch Diamond2 in het tweede kartaal van 2009 in Nederland uit te brengen, de prijs is nog onbekend.

 

Meer HTC Touch Diamond2 foto's bekijken

 

Later meer over deze nieuwe HTC toptoestellen en mogelijk nog meer HTC toestel nieuws.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden