Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Mede-oprichter Apple Steve Wozniak: Android in toekomst wellicht groter dan iOS

Door ,

Het leek er even op alsof Steve Wozniak zijn eigen kindje in diskrediet wilde brengen. Maar dat De Telegraaf meldde dat hij dacht dat Android in de toekomst beter zou worden dan iOS bleek toch een misverstand te zijn.

Steve Wozniak AppleHet interview dat De Telegraaf had met mede-oprichter van Apple Steve Wozniak, werd gisteren in de krant gepubliceerd. Hij vertelde daarin over de oprichting van Apple en de release van de eerste iPhone. Steve Wozniak. Ook kwam de concurrentiestrijd met Google Android aan bod. Wozniak is nog steeds groot aandeelhouder van Apple en wordt veel uitgenodigd als spreker.

In het interview wist Wozniak ook te melden dat voor de release van de eerste iPhone (in 2007) werd gewerkt aan een mobiele telefoon in samenwerking met een Japans bedrijf. Deze telefoon was naar eigen zeggen niet bijzonder genoeg en dus moest men met iets beter komen. Dit resulteerde in de productie van de iPhone. Het succes van deze laatste smartphone ligt volgens hem in de samenkomst van verschillende technieken. In de tijd waarin de iPhone werd geproduceerd was er sprake van een doorbraak op verschillende fronten (beeldscherm, accu, software, geheugen en productietechniek). Apple zag dit volgens Wozniak als eerste wat resulteerde in een grote voorsprong op haar concurrenten.

Volgens De Telegraaf zou de mede-oprichter van Apple hebben gezegd dat "smartphones die draaien op Android dominant worden". Toch een vreemde uitspraak voor een Apple-man als Wozniak. Al snel bleek dan ook dat deze quote verkeerd geïnterpreteerd zou zijn. Wozniak zou bedoeld hebben dat Android in de toekomst best groter zou kunnen worden dan iOS, maar dit betekende volgens hem nog niet dat Android beter zou zijn dat het Apple besturingssysteem. De verbeelding van mensen zou veel teweeg kunnen brengen. In het artikel in De Telegraaf zei hij al: "De Apple-telefoon heeft heel weinig zwakke punten. Echte klachten en problemen zijn er niet. Als het gaat om kwaliteit, is de iPhone leidend."

Opschudding om heel weinig dus. Maar vind jij de Apple's iOS kwalitatief ook het beste of verwacht jij wel dat Android binnenkort Apple gaat overschaduwen? Laat het ons weten en laat een bericht achter!

Bron: De Telegraaf & Phonearena

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden