Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia kondigt Nokia E75 en E55 smartphones aan

Door ,

Nokia heeft in een persconferentie op het Mobile world Congress in Barcelona zojuist twee nieuwe smartphones aangekondigd. De Nokia E75 en Nokia E55 zullen waarschijnlijk allebei dit voorjaar nog in Nederland te koop zijn.

Beide nieuwe toestellen komen uit in de Nokia Eserie, de zakelijke lijn van de Finse telefoon fabrikant. Het belangrijkste en qua eigenschappen beste toestel is de Nokia E75. Er zijn al maanden geruchten over deze telefoon en ook waren er al enkele foto's van deze smartphone uitgelekt. Een echte verrassing was de Nokia aankondiging dan ook niet.

 

Nokia E75

De Nokia E75 is een smartphone gericht op de zakelijke markt. Het toestel heeft een uitschuifbaar toetsenbord is erop gericht vooral emailen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het biedt ondersteuning voor het synchroniseren van email, agenda en contacten met je thuis of werk PC. Daarnaast ondersteunt de Nokia E75 ook het onderweg bekijken van bestanden op je eigen computer, ook als deze uit staat. Behalve uitgebreide email en contact functies biedt de E75 een 3,2 megapixel camera, mogelijkheden voor snel internet en een GPS ontvanger met A-GPS voor navigatie en plaatsbepaling. Kijk voor alle eigenschappen en op de Nokia E75 specificaties pagina. 

De E75 wordt in maart in Nederland verwacht en zal los rond de 450 euro gaan kosten. Uiteraard zal dat gratis of veel goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Nokia E75 Black

Nokia E75 Silver Black, het toestel wordt ook uitgebracht in Red en Copper Yellow.

 

Nokia E55

De tweede nieuwe smartphone aankondiging voor 2009 betreft de Nokia E55, eveneens uit de Eserie. Volgens Nokia het kleinste  "messaging device" van de fabrikant tot nu toe. Het is net als de E75 een toestel gericht op de zakelijk markt en biedt goede ondersteuning voor email en contacten. Opvallend is de extreem lange standbytijd; tot 28 dagen. Volgens de info van Nokia zou je er ook tot 8 uur lang mee kunnen bellen. De Nokia E55 Smartphone biedt een half toetsenbord waarbij iedere knop dubbel wordt gebruikt. Een concept dat we eerder bijvoorbeeld ook al zagen bij de Sony Ericsson P1i en M600i. Niet helemaal het gebruiksgemak van een volledig toetsenbord, maar het werkt nog best aardig. Bovendien kan het toestel daardoor wel redelijk klein blijven. De E55 biedt eveneens een 3.2 megapixel toetsenbord, Wifi, HSDPA en A-GPS met Nokia Maps integratie.

Bekijk voor het volledige overzicht de Nokia E55 eigenschappen pagina. De E55 wordt nog dit voorjaar in Nederland verwacht in de kleuren Black Aluminium en White Aluminium en zal los tussen de 300 en 350 euro gaan kosten.

 

Nokia E55 white aluminium

 

Zodra we meer Nokia nieuws hebben van het Mobile World Congress laten we het weten.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden