Vergelijk 2.410.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei's HarmonyOS 2.0 komt naar bestaande apparaten

Nieuws Huawei's HarmonyOS 2.0 komt naar bestaande apparaten
Door ,

Als je een klein beetje interesse hebt in smartphones dan zal je niet ontgaan zijn dat Huawei de wind van voren heeft de afgelopen anderhalf jaar. Hoewel de wind doorzet lijkt deze wel wat te gaan draaien.

Huawei heeft een niet al te florisante tijd achter de rug enhelaas voor de Chinese fabrikant zijn ze nog niet uit het slechte weer. Recentelijk werd duidelijk dat Huawei stevig in de problemen komt bij de zoektocht naar processoren voor hun smart-devices. Zonder chips kun je geen smartphone laten draaien en dan wordt de verkoop ook lastiger. Er zijn nog wel mogelijkheden, maar voor de meeste opties zal de Amerikaanse overheid toestemming moeten verlenen.

'Chipvoorraad Huawei raakt op, Samsung levert niet meer'

'Chipvoorraad Huawei raakt op, Samsung levert niet meer'

9 sep 2020 - Het ziet er al een tijdje niet zo florisant uit voor smartphoneproducent Huawei. De fasbrikant heeft in het laatste anderhalf jaar flink wat te verduren gehad, maar de malaise lijkt nog niet klaar.

Toch is er ook goed nieuws. In de tijd sinds het Amerikaanse handelsverbod werd aangekondigd is Huawei druk in de weer geweest met de ontwikkeling van een eigen besturingssysteem op basis van het Android Open Source Program (AOSP). Daartoe werd het bedrijf gedwongen doordat er geenzaken meer gedaan mochten worden met Google voor de ontwikkeling en ondersteuning van reguliere software. De uitkomst van het harde werk was HarmonyOS, wat je in het Engels haast als harmonieus uit spreekt.

Harmonie op komst

Nu is daar dan een tweede versie van klaar. HarmonyOS 2.0 moet de eerste versie gladstrijken en nieuwe functies toevoegen. Zodra het helemaal afgerond is zouden ook de bestaande HarmonyOS-toestellen als de Huawei Mate 30 Pro en de Huawei P40 een update moeten krijgen. Later deze maand verwachten we de presentatie van de nieuwe Mate 40-serie. Waarschijnlijk draaien deze uit de doos op HarmonyOS 2.0.

(via)

Huawei P40 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 32,00 Bekijken
Alle Huawei P40 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden