Vergelijk 1.990.461 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Chipvoorraad Huawei raakt op, Samsung levert niet meer'

Nieuws 'Chipvoorraad Huawei raakt op, Samsung levert niet meer'
Door ,

Het ziet er al een tijdje niet zo florisant uit voor smartphoneproducent Huawei. De fasbrikant heeft in het laatste anderhalf jaar flink wat te verduren gehad, maar de malaise lijkt nog niet klaar.

Huawei heeft al sinds mei vorig jaar een flinke kluif aan de productie van nieuwe smartphones. Toen de Amerikaanse president ervoor koos om een decreet uit te schrijven waardoor alle Amerikaanse bedrijven hun samenwerking met Huawei stop moesten zetten. De deadline hiervoor is steeds verder vooruit geschoven maar in de tussentijd mocht Google bijvoorbeeld geen software-ondersteuning bieden bij nieuwe processoren van Huawei. Daarom heeft Huawei de New Editions uitgebracht; nieuwe toestellen draaiend op oudere processoren.

Het inkopen van processoren is er ook niet bepaald makkelijker op geworden door het samenwerkingsverbod. Eerder produceerde Huawei haar eigen chipsets met de kernen van andere producenten maar ook dat is niet echt een optie meer. MediaTek heeft wel een verzoek ingediend bij de Amerikaanse overheid om alsnog zaken met Huawei te mogen doen, maar voordat dat allemaal geregeld is, is het misschien al te laat.

Samsung

Huawei heeft verder nog een probleem op korte termijn. Samsung leverde werk- en opslaggeheugen aan Huawei voor in verschillende elektronica. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft echter aangegeven dat daaar volgende week een einde aan komt. Hoewel dit niet oorspronkelijk in het handelsverbod was opgenomen, wordt dit uitgebreid om ook geheugenchips tegen te houden. Het is nu afwachten wat de volgende stappen van Huawei zullen zijn.

(via1, via2)

Huawei P30 Pro New Edition beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 32,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 43,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 42,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro New Edition aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden