Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Qualcomm wil chips verkopen aan Huawei'

Nieuws 'Qualcomm wil chips verkopen aan Huawei'
Door ,

Huawei heeft een probleem met het teruglopen van de chipvoorraad. Na het handelsverbod van de VS moet het bedrijf op zoek naar nieuwe bronnen om door te kunnen gaan.

Huawei stond er jaren om bekend dat ze hun eigen processoren maakten. Deze chips werden daarna besteld bij chipfabrikant TSMC, één van de grootste leveranciers ter wereld. De Kirin-processoren van Huawei gooiden overigens hoge ogen qua prestaties en zeker ook qua netwerksnelheden. Jammer genoeg kan Huawei vanwege het handelsverbod met Amerikaanse bedrijven geen nieuwe bestellingen meer plaatsen bij TSMC, die de chips niet meer wil leveren.

Qualcomm ziet hier mogelijkheden liggen voor een samenwerking. Huawei zou in plaats van haar eigen processoren te produceren namelijk in kunnen kopen bij MediaTek en Samsung om toch smartphones te kunnen blijven produceren. Dat ziet Qualcomm niet zo zitten omdat de Amerikaanse markt dan geld zou missen. Daarom heeft Qualcomm goedkeuring gevraagd bij de Amerikaanse overheid om Qualcomm-chips te mogen verkopen aan Huawei.

Show must go on

De twee zijn geen vreemden van elkaar, meerdere smartphones van Huawei werden door de jaren uitgerust met een Qualcomm-chip, niet altijd een processor. Het zou voor Qualcomm niet onmogelijk moeten zijn om een licentie te ontvangen om alsnog te mogen handelen met Huawei. Andere techbedrijven, zoals Intel en Microsoft, ontvingen eerder namelijk ook al zo'n licentie. Daardoor kan Huawei bijvoorbeeld nog wel laptops blijven produceren als of er niets aan de hand is.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden