Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Opvolger Huawei Mate Xs vouwt de andere kant op'

Nieuws 'Opvolger Huawei Mate Xs vouwt de andere kant op'
Door ,

Flexibele smartphones zullen de toekomst vormen van onze draagbare slimme apparaten. Dan moeten er wel meer van die toestellen op de markt verschijnen. Huawei lijkt op het punt te staan om met nieuwe munitie te verschijnen.

Huawei presenteerde in het voorjaar van 2019 haar eerste opvouwbare smartphone; de Huawei Mate X. Daarmee was het bedrijf de eerste van de grote namen die een opvouwbaar toestel liet zien. Voordat het toestel te koop was is er echter wel wat tijd voorbij gegaan, in Nederland is het toestel nooit officieel te koop geweest. In plaats daarvan konden we uiteindelijk aan de slag met de Huawei Mate Xs, een zeer vergelijkbaar toestel met iets betere specificaties. Het lijkt erop dat Huawei al vrij ver is met de ontwikkeling van een opvolger van de Mate Xs.

De Huawei Mate X2, zoals het toestel waarschijnlijk zal gaan heten, heeft wel een wat andere uitstraling dan de Mate X en Mate Xs. Waar het scherm bij de Huawei Mate X en Mate Xs aan de buitenkant van het toestel zit en het zich om het toestel heenvouwt, zou het grote scherm van de Huawei Mate X2 zich aan de binnenkant van het toestel bevinden. Het is nog niet duidelijk of er ook een kleiner scherm aan de buitenkant zal komen. Nog een mogelijkheid is dat Huawei een stylus in de behuizing toevoegt, wel zo handig bij een groot scherm.

Huawei Mate Xs review

Huawei Mate Xs review

16 mei 2020 - Hoewel smartphone-gebruikers flexibel zijn, zijn hun toestellen dat doorgaans niet. Bij Huawei vinden ze dat dat voorbij moet zijn. De smartphones van Huawei zullen zeker niet allemaal buigbaar worden, maar met de Mate Xs wordt wel de toon gezet. In deze review kijken we hoe die toon klinkt.

Korte blik

Er is nog niets officieel bekendgemakt over het toestel, maar de verwachting is dat we het toestel voor het eerst gaan zien op IFA 2020. Hoewel de beurs eerst misschien online gehouden zou worden, heeft de organisatie ervoor gekozen om het evenement toch door te laten gaan, zij het zonder consumenten. De techpers en stand-houders kunnen dus misschien al een glimps opvangen tijdens de beurs die begin september plaatsvindt.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden