Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung/Google Nexus Two aankondiging op 8 november?

Door ,

Er is een nieuwe Nexus Phone op komst! Althans, zo gaan de geruchten. Google en Samsung zouden samen op 8 november in New York een persconferentie hebben gepland om het nieuwe toestel aan te kondigen. Het nieuwe toestel zou Android 2.3 moeten laten debuteren.

Google Nexus Two?Toegegeven, het is een gerucht, maar volgens Android And Me wordt het gerucht door veel mensen (ook door enkelen van Google zelf) gedragen. De Google Nexus Two zou op komst zijn! Hij zou door Samsung geproduceerd moeten worden en waarschijnlijk zal op 8 november a.s. in New York een persconferentie plaatsvinden. Logischerwijs zou dit de opvolger moeten worden van de Google Nexus One, maar die werd door HTC gemaakt. Volgens dit berucht zou dus Samsung de hardware voor haar rekening nemen. Dat doet me denken aan een artikel dat we afgelopen zaterdag schreven. Daarin berichtten we dat Samsung bezig zou zijn met een 'Google Experience Phone' dat zou draaien op Android 2.3 Gingerbread. Het is goed denkbaar dat het hier om hetzelfde toestel gaat.

De Google Nexus One kan niet echt een succes genoemd worden. De verkoopcijfer vielen enorm tegen. De tactiek om het toestel alleen online te verkopen bleek ook niet echt te werken en dus werd hij in Nederland ook via de 'gewone' winkels verkocht. In juli van dit jaar liet Google-baas Eric Smidt in een nogal vreemde reactie weten geen nieuwe Nexus Phone te gaan presenteren, omdat het voor hen een succes was geweest. Maar dit gerucht leidt ons dus weer een andere kant op. Het kan ook zijn dat er weer een nieuwe, fancy naam bedacht gaat worden voor de Nexus-serie om eerdere beweringen en reputaties te omzeilen. Dat gebeurt namelijk wel vaker.

Dit bericht is misschien wat vervelend voor de mensen die net een nieuwe Samsung Galaxy S hebben aangeschaft. Zij kregen te horen dat er Android 2.2 Froyo update voor de Galaxy S op komst was zodat hun toestel één van meest vooruitstrevende Android telefoons zou blijven. Misschien dat er ook nog wel een update naar Android 2.3 Gingerbread komt, maar heel waarschijnlijk lijkt me dat niet. Het komt namelijk niet zo vaak voor dat toestellen een dergelijke dubbele software update ontvangen. De in het geruchtencircuit ronddwalende Samsung Galaxy 3 zou er wel voor in aanmerking kunnen komen. Zeer waarschijnlijk is dat toestellen als de HTC Desire Z en Desire HD wel een dergelijke update ontvangen, omdat zij al standaard draaien op versie 2.2.

Bron: Android And Me

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden