Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei schuift productie van Mate 40-toestellen voor zich uit'

Nieuws 'Huawei schuift productie van Mate 40-toestellen voor zich uit'
Door ,

ALs je net zo uitkijkt naar de Huawei Mate 40-serie als wij, dan is het tijd om een beetje teleurgesteld te zijn. Vanwege leveringsproblemen lijkt het erop dat we nog ietsje langer moeten wachten.

Later dit jaar wordt de Mate 40-serie gepresenteerd door Huawei. Dat is althans de verwachting. Eerder deze week schemerdee door dat de Huawei Mate 40 en Mate 40 Pro naar alle waarschijnlijkheid worden uitgerust met een 108-megapixelcamera op de achterkant, ondersteund door nog een aantal andere sensoren. Nu lijkt het erop alsof de toestellen nog eventjes niet daadwerkelijk geproduceerd zullen worden.

Dat heeft alles te maken met de maatregelen die de Amerikaanse overheid heeft getroffen tegen het bedrijf. Laatst werd al bekend dat Huawei misschien processoren van andere bedrijven gaat gebruiken voor haar wat goedkopere smartphones. Nu heeft Huawei haar toeleveranciers gevraagd om de productie te staken aan de onderdelen die bestemd zouden zijn voor de Huawei Mate 40-serie. Hoewel Huawei afgelopen week heel even boven Apple en Samsung uitkwam qua verkoopcijfers staat het er niet mega florisant voor bij het Chinese concern.

'Huawei-smartphones krijgen Unisoc en MediaTek-chips'

'Huawei-smartphones krijgen Unisoc en MediaTek-chips'

26 mei 2020 - Huawei begint de eerste échte klappen te krijgen van de plaatsing op de 'Entity List' van de VS. Na verminderde software-ondersteuning begint nu ook de hardware-kant de gevolgen te voelen.

Even wachten nog

Voorlopig staat de productie dus even stil terwijl Huawei de inventaris opmaakt; hoeveel processoren kunnen we nu echt maken en hoeveel telefoons kunnen we leveren? Tegelijkertijd wordt er gekeken naar de opties voor bijvoorbeeld processoren van andere fabrikanten. Wanneer er echter een andere processor in het toestel zou komen, moet de rest van het toestel daar ook op worden aangepast en dat is niet zo 1-2-3 gebeurd. Hopelijk gaat het feestje wel gewoon door, het is nog onduidelijk of de lancering wordt uitgesteld of dat alleen de productie achterop zal raken.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden