Vergelijk 2.546.281 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fairphone 2 krijgt Android 9.0 Pie

Nieuws Fairphone 2 krijgt Android 9.0 Pie
Door ,

Hoelang heb jij je smartphone al? Waarschijnlijk minder lang dan de ondersteuning die Fairphone aan haar toestellen biedt. De Fairphone 2 krijgt binnenkort een update naar Android 9.0 Pie.

De Nederlandse fabrikant van 's werelds duurzaamste smartphone zet nog een stapje bij. Fairphone brengt niet zoveel toestellen uit als bijvoorbeeld LG of Samsung, maar heeft daar een goede reden voor. Het is niet zo dat de hardware van Fairphone dermate krachtig is dat het geen zin heeft om vaker iets uit te brengen, maar het zou tegen het hele ide achter het bedrijf ingaan. Fairphone maakt namelijk modulaire smartphones waarvan de gebruiker redelijk gemakkelijk ieder onderdeel kan vervangen.

Voor de meeste Nederlanders zal het zo zijn dat wanneer de  camera van je smartphone kapot gaat, je op zoek gaat naar een nieuw toestel, je wil immers wel leuke kiekjes kunnen blijven schieten. Bij Fairphone bestel je dan simpelweg een nieuwe camera. Je schroeft je telefoon open, haalt de kapotte camera eruit, schroeft de nieuwe erin en zodra je de behuizing weer dicht hebt is je toestel weer als nieuw. Zo kun je ook bijvoorbeeld de accu vervangen of een luidspreker wanneer deze problemen geeft.

Langer leven, minder uitgeven

Hardware kan stiekem best lang mee zonder te traag te worden, maar in de software moet wel flink wat tijd worden gestopt. Daarom brengen de meeste fabrikanten liever een nieuw toestel uit met nieuwe software, in plaats van de nieuwe software aan te passen zodat deze goed aansluit op de oude. Fairphone wil als bedrijf ervoor zorgen dat we veel langer met onze smartphone doen zodat het zogeheten e-waste verminderd kan worden. Dan hoeft er minder electroinca te worden gerecycled en hebben we minder troep op de aarde.

Met dat als doel brengt Fairphone nu ondersteuning uit voor de Fairphone 2. Het toestel is al 5 jaar geleden gepresenteerd met Android 5.0 Lollipop maar toch stuurt Fairphone een update uit naar Android 9.0 Pie. Dat is dan niet de allernieuwste versie van het besturingssysteem, maar dat maakt voor de doelgroep van Fairphone waarschijnlijk toch niet zoveel uit. In de tussentijd is ook de Fairphone 3 al gelanceerd. Dat toestel draait standaard al op Android 9 Pie maar zal vrijwel zeker een update krijgen naar Android 10. De botloader van Fairphone kan worden ontgrendeld om zelf een alternatief besturingssysteem zoals Lineage OS te installeren.

Fairphone 3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 20,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 21,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 24,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 29,00 € 48,00 Bekijken
Alle Fairphone 3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden