Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei-smartphones krijgen Unisoc en MediaTek-chips'

Nieuws 'Huawei-smartphones krijgen Unisoc en MediaTek-chips'
Door ,

Huawei begint de eerste échte klappen te krijgen van de plaatsing op de 'Entity List' van de VS. Na verminderde software-ondersteuning begint nu ook de hardware-kant de gevolgen te voelen.

Kort op het nieuws dat Huawei de Kirin 1020-processoren bij TSMC besteld heeft, volgt het nieuws dat niet alle chips van eigen makelij zullen zijn. Helaas voor Huawei heeft dat weer te maken met het handelsverbod dat de president van de Verenigde Staten heeft ingesteld. Het lijkt er nu op dat Huawei voor een deel van haar smartphones zal moeten aankloppen bij chip-fabrikanten die niet in Amerikaanse handen zijn. De keuze valt dan al vrij snel op MediaTek en Unisoc.

Fabrikant TSMC heeft een hele tijd terug een order geaccepteerd voor de productie van chips op het 5nm procedé. Dat zijn de Kirin 1020-chipsets die we later dit jaar waarschijnlijk in de Huawei Mate 40 en Mate 40 Pro tegen zullen komen. Voor de grotere chips, die we vooral in minder prijzige toestellen tegenkomen, was de wachtrij helaas al vol. Omdat de order voor de 5nm-chips al stond kan de productie gewoon doorgaan, maar voor daarna heeft Huawei een nieuwe fabrikant nodig.

Kirinloos bestaan

De snellere en duurdere chips zouden ze in gaan kopen bij MediaTek, een grote speler op het gebied van processoren voor smartphones en tablets in de middenklasse. Voor de goedkopere toestellen zou Unisoc de leverancier worden. Dit betekent een voorlopig einde aan de lijn van Kirin-processoren van Huawei's eigen bedrijf HiSilicon. De chipproducent met tienduizend werknemers zal gedwongen worden om minder te produceren en de maatregelen hiervan komen midden in een tijd van economisch zwaar weer in verband met de coronacrisis.

(via)

Huawei P40 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 38,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 40,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 47,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,00 € 34,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 67,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 46,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P40 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden