Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Maps laat toegankelijkheid invaliden zien'

Nieuws 'Google Maps laat toegankelijkheid invaliden zien'
Door ,

Wordt je als rolstoelgebruiker gek van het gebrek aan duidelijkheid over de toegankelijkheid van een locatie? Google gaat je bijstaan in het dagelijks leven door aan te geven of er faciliteiten aanwezig zijn om je het leven makkelijker te maken.

Veel stemmen gaan al jaren op om features aan Google Maps toe te voegen om invaliden te helpen. Maps heeft gelukkig al jaren ondersteuning voor blinden door middel van spraakopdrachten en Talkback-functies. Maar voor mensen in een rolstoel was het bijvoorbeeld nmog lastig om in te schatten waar zij al dan niet door konden. Sommige routes zijn bijvoorbeeld alleen toegankelijk via een trap, waardoor een rolstoeler op zoek moet naar een nieuwe weg.

In een update wordt Google Maps geüpdatet om bijvoorbeeld aan te geven welke toiletten rolstoeltoegankelijk zijn, of je met je rolstoel wel of niet een gebouw in kunt. Google is al een aantal jaren bezig met het verzamelen van dit soort gegevens en dat zou ervoor moeten zorgen dat alle informatie die dadelijk in de app te vinden is klopt. Naast toegang en toiletten wordt voor sommige locaties ook toegevoegd of er invalide-parkeerplaatsen zijn en of je in restaurants met een rolstoel aan tafel kunt.

Up-to-date houden

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de update preceis zal komen, mar de verwachting is dat het niet heel lang op zich hoeft te laten wachten. Als er iets niet klopt in de gegevens die Google verzameld heeft dan hoopt de zoekgigant dat de gebruikers van de app deze informatie willen bijwerken. Dat laatste kan in de app zelf. Je kunt bij een overzicht van de locatie aangeven dat je informatie wil toevoegen of de locatie wil beschrijven.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden