Vergelijk 2.737.170 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple iPhone 12 komt zonder oordopjes'

Nieuws 'Apple iPhone 12 komt zonder oordopjes'
Door ,

Wil jij ook graag muziek luisteren vanaf je smartphone zonder alle andere treinpassagiers lastig te vallen? Dan zul je bij een iPhone 12 nog wat centjes bij moeten gaan leggen.

Al sinds wij ons kunnen herinneren worden mobiele telefoons geleverd met een bijbehorend setje oordopjes. Tot voor kort werd ieder toestel ook voorzien van een 3,5mm-aansluiting om de oordopjes, of je eigen koptelefoon, op aan te sluiten. De draad van de headset diende dan als radio-antenne waardoor je overal muziek kon luisteren, zelfs toen polyfone ringtones pas net een ding waren. Een bepaald bedrijf uit Cupertino lijkt nu als eerste een einde te gaan maken aan die traditie.

Volgens de doorgaans betrouwbare lekker Ming-Chi Kuo heeft Apple wel zin in een beetje schenentrapperij. De techgigant zou namelijk het besluit hebben genomen om  geen EarPods, Apple's signature oordopjes, in de doos te doen bij de Apple iPhone 12-serie die later dit jaar wordt verwacht. Dat lijkt een beetje gek, mar is eigenlijk een duivelse en logische zet. Apple maakt zelf namelijk ook de AirPods, de bluetooth oordopjes die zo stoer uit je oren steken. Om de verkoop van de AirPods te vergroten zouden de EarPods uit de doos blijven.

Al dan niet

Apple zal hierover waarschijnlijk zeggen dat de meeste mensen toch al EarPods of AirPods hebben en het daarom onhandig is om deze nog los in de doos te doen. We verwachten een 'zo kun je zelf kiezen' idee bij de lancering. Of dit gerucht waar is, is natuurlijk nog de vraag maar als we kijken naar hoe vaak Kuo het bij het juiste eind heeft, en gezien Apple bijvoorbeeld de hoofdtelefoonaansluiting  als eerste weghaalde, lijkt het aannemelijk. We zullen nog een aantal maanden moeten wachten tot we weten of het klopt.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden