Vergelijk 3.104.365 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony komt met uitschuifbare camera, speaker op nieuwe smartphone'

Nieuws 'Sony komt met uitschuifbare camera, speaker op nieuwe smartphone'
Door ,

Een toestel dat zich kan uitrekken om meer functionaliteit te bieden. Het klinkt heel futuristisch en toch kennen we het al. Sony neemt het echter een stapje verder met een uitgelekt patent.

Uitschuifbare selfiecamera's zijn inmiddels niet nieuw meer, maar nog wel erg stoer. De fabrikanten die als eerste met deze techniek kwamen zijn inmiddels bezig met het implementeren van een selfiecamera onder het scherm. Dat is een andere manier om het scherm vrij te houden van gaten of dikke omranding. Sony heeft niets willen weten van een inkeping in het beeldscherm om zo meer pixels in de specificaties te pompen. Het lijkt erop dat Sony nu aan de slag gaat met een uitschuifbare camera. Zo hoeft het bedrijf alsnog geen gat uit het scherm te snijden.

De oplossing van Sony is echter wat anders dan de oplossingen die andere fabrikanten hebben laten zien. Sony heeft in 2018 al een patent aangevraagd en heeft daar nu pas goedkeuring voor gekregen. Het ontwerp van Sony heeft een uitschuifbare selfiecamera en ook een uitschuifbare luidspreker. Bij Sony zou echter niet alleen de camera uitschuiven als een klein pinnetje, maar de gehele bovenkant van het toestel. De hele bovenkant zou dus naar boven schuiven om de camera uit de behuizing te halen en tegelijkertijd zou de luidspreker in die bovenkant gebouwd zitten.

adf

Mini robotje

Daar komt nog bij dat ook de onderkant van het toestel eruit kan komen om een tweede luidspreker te onthullen. Tijdens het afspelen van muziek zou je dus een serieuze muziekinstallatie uit je telefoon kunnen vouwen zonder allerlei bluetooth-apparaten aan te hoeven sluiten. Het ontwerp ziet er interessant uit en het is een inventieve manier om de gehele voorkant van een smartphone te vullen met schermoppervlak, zonder daarin met een perforator aan de slag te hoeven gaan.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden