Vergelijk 2.737.170 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'OnePlus gaat features uitschakelen in komende update'

Nieuws 'OnePlus gaat features uitschakelen in komende update'
Door ,

Heb je je altijd al in een James Bond-film willen wanen? Met de OnePlus 8 Pro kun je daar een vleugje van meekrijgen. Dat zal echter snel veranderen in een volgende update van de fabrikant.

Afgelopen week werd duidelijk dat een filter van de OnePlus 8 Pro-camera niet alleen de kleuren op het scherm versterkt of transformeert. Vie de zogeheten Photocrom-filter in de standaard camera-app van OnePlus werd het mogelijk gemaakt om door lichte plastic behuizingen te kijken, vooral bij wat voordeligere electronica, maar ook door zommige kledingstukken. Dat eerste is natuurlijk best stoer, maar door kleding kunnen kijken met je smartphonecamera is niet echt de bedoeling.

Uit zorg voor de privacy van degenen die mogelijk bespied zouden kunnen worden door gebruikers van de OnePlus 8 Pro, schakelt de fabrikant in een aanstaande update de filter uit. Het komt niet vaak voor dat een fabrikant functies van een telefoon terugneemt na de lancering, meestal worden er juist onderdelen toegevoegd. In dit geval kunnen we OnePlus alleen maar gelijk geven dat de Photocrom-filter eruit wordt gehaald. Het is echter niet het geval dat men door de meerderheid van kledingheen kan kijken, en zeker ook niet door alle plastic behuizingen. In een korte test kwamen wij niet verder dan het in beeld brengen van de nabijheidssensor van andere telefoons.

OnePlus 8 Pro review

OnePlus 8 Pro review

3 mei 2020 - OnePlus doet pas een paar jaar mee op de internationale smartphonemarkt. Toch heeft het bedrijf al flink naam weten te maken. Om te kijken of de mensen achter OnePlus zich niet hebben overgegeven aan de gemakzucht hebben we de OnePlus 8 Pro flink onder handen genomen.

Even geduld

Vanwege de consternatie die rondom het filter ontstaan is, en de eventuele mogelijkheden, heeft OnePlus dus toch maar de knoop doorgehakt om dit uit te schakelen. De sensor die dit mogelijk maakt wordt wel intact gehouden om als dieptesensor te blijven functioneren voor het maken van foto's met de andere lenzen. Het lijkt erop dat het filter wordt aangepast en in een latere update weer hersteld zal worden, wanneer is nog niet duidelijk.

UPDATE

OnePlus heeft laten weten dat het filter gewoon aanwezig blijft in de versie van het besturingssysteem die we in het grootste deel van de wereld tegenkomen. OxygenOS houdt gewoon toegang tot de Photochrom filter. HydrogenOS, de Chinese variant van het besturingssysteem, zal wel de filter moeten gaan missen.

(via)

OnePlus 8 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 58,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 20000 € 55,00 € 14,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 32,00 € 298,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 319,00 Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 70,00 € 372,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 10000 € 58,50 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 8 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden