Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei P Smart S naar buiten gebracht'

Nieuws 'Huawei P Smart S naar buiten gebracht'
Door ,

De markt is bijna verzadigd met smartphones die niet al te duur zijn. Toch doet Huawei nog een duit in het zakje met de Huawei P Smart S. Die duit heeft echter wel een klein gaatje, het toestel zou namelijk geen toegang tot Google Play-diensten krijgen.

Huawei is al een tijdje niet erg lekker in het nieuws. De Chinese fabrikant wordt onder andere spionage toegeschreven via netwerkapparatuur en ook via de smartphones zou het bedrijf andere in de gaten houden. Daar is nog geen bewijs voor aangetroffen, maar toch heeft de Amerikaanse overheid al sinds mei van 2019, een jaar geleden, al een verbod op de handel tussen Huawei en Amerikaanse bedrijven ingesteld.

Software-issues

De grootst merkbare uitwerking daarvan in de toestellen van Huawei is het gebrek aan Google Play-diensten op de nieuwe smartphones van het bedrijf. Door oudere hardware te gebruiken in nieuw uitgebrachtte toestellen heeft Huawei nog een aantal modellen uit kunnen brengen die wel voorzien zijn van Google's ondersteuning. De koek lijkt nu echter op te raken.

Eerder werden al wel de toppers van Huawei gepresenteerd zonder Google Play-diensten doordat zij gebruik maken van nieuwe hardware. Dan gaat het over de Huawei Mate 30-serie, P40-serie en de Huawei Mate Xs. Smartphones op een lager prijspunt werden voorzien van bijvoorbeeld de processoren die eerder in duurdere toestellen werden gebruikt om zo 'nieuwe' modellen te kunnen lanceren. De rest van de wereld ontwikkelt echter verder en de chips die wel ondersteund worden door Google beginnen oud te worden.

asx

Als gevolg van de terugloop van processoren komt Huawei ook op andere prijspunten nu met smartphones zonder Google Play-diensten. Eerder was er al de P Smart Pro met dit euvel maar nu zijn er afbeeldingen naar buiten gebracht van de aanstaande Huawei P Smart S; een nieuw budgettoestel van Huawei, dat geleverd lijkt te worden zonder Google Play-diensten. Wel zal het toestel beschikken over een stevige camera-installatie op de achterkant met maar liefst drie knallers. De naam van het toestel klinkt overigens wel alsof het om een wijsneusje gaat.

Wat kunnen we verwachten?

Het lijkt erop dat de P Smart S 128GB opslaggeheugen krijgt en maar liefst 8GB werkgeheugen. In combinatie met de Kirin 710-processor van Huawei zelf kun je flink gas geven met de P Smart S. Daarnaast zou de krachtbron een accu zijn met een capaciteit van 4000 mAh waar je een aardig tijdje mee vooruit kunt. Wanneer het toestel zou verschijnen is nog niet duidelijk, we weten dus ook nog niet wannneer we het toestel op de Nederlandse markt kunnen verwachten. Afhankelijk van de prijs is de nieuwe Huawei P Smart S wellicht een slimme aankoop, al mis je wel veel zonder Google's hulp.

(via)

Huawei P40 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 40,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 7000 € 41,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 47,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,00 € 34,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 83,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 46,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P40 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden