Vergelijk 2.492.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple verplaatst iPhone-productie naar India'

Nieuws 'Apple verplaatst iPhone-productie naar India'
Door ,

De productie van iPhones is al jaren niet uit China weg te denken. Toch begint het erop te lijken dat Apple grote stappen gaat nemen dit jaar. Dat wil niet zeggen dat de productiewaarde erop vooruit gaat, maar het zijn flinke stappen voor een grote operatie.

Door het coronavirus zijn een aantal productiestromen in het geding gekomen. De meeste smartphoneproductie vindt namelijk plaats in China en de fabrieken waarin dat gebeurt zijn stil komen liggen tijdens de eerste uitbraak in het Chinese vasteland. Niet alleen de daadwerkelijke smartphone-fabrieken maar ook de toeleveranciers van die fabrieken zijn stil komen te liggen. Apple zou met die reden een verschuiving plannen van de iPhone-productie.

Apple heeft al tijden de productie van meerdere producten in China lopen en hoewel de productie goed loopt zijn er al jaren issues met de werkomstandigheden in fabrieken. Nu er door het coronavirus ook vertraging bij de productie komt zou Apple een fors aandeel van de productie willen gaan verschuiven van China naar India. Daarmee zou de afhankelijkheid van de Chinese productie afnemen om de productie-omvang te waarborgen in de toekomst.

Geld schuiven

Als we eerlijk zijn verwachten we niet dat de werkomstandigheden er in India veel beter naar zijn, maar het splitsen van productie zal wel voor een stabielere productiestroom zorgen. Al vanaf augustus zou Apple de productie in India kunnen starten en zou daarmee voor 40 miljard dollar productiegelden van Chinese fabrieken verplaatsen naar Indiase fabrieken. Daarmee zou de iPhone 12-reeks grotendeels in India geproduceerd kunnen worden later dit jaar.

(via)

Apple iPhone 11 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd onbeperkt 2500 € 35,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 45,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 36,00 € 10,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 22,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 43,00 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 11 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden