Vergelijk 2.379.762 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony begint met voorzichtige uitrol Android 10 naar Xperia 10 en Xperia 10 Plus

Nieuws Sony begint met voorzichtige uitrol Android 10 naar Xperia 10 en Xperia 10 Plus
Door ,

De Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus krijgen een update naar de nieuwe versie van Android. Beide toestellen zijn een jaar oud en waren de eerste toestellen met een nieuw soort vormfactor.

Vorig jaar bracht Sony twee interessante toestellen uit, de Sony Xperia 10 en de Xperia 10 Plus. Beide toestellen waren ten tijde van hun release voorzien van Android 9 en, uitgezonderd veiligheidsupdates, hebben nog steeds dezelfde software. Het lijkt erop dat daar nu verandering in gaat komen, want Sony is begonnen met de uitrol van Android 10 naar de toestellen. Gebruikers van deze telefoons moeten echter niet meteen een gat in de lucht springen.

Sony Xperia 10 review

Sony Xperia 10 review

27 apr 2019 - Sony probeert de concurrentie een stapje voor te zijn door een nieuwe beeldverhouding te proberen. De Xperia 10 is één van de eerste toestellen met deze verhouding. In deze review kijken we of de rest van het toestel ook naar behoren werkt.

De Xperia 10 en 10 Plus zijn uitgerust met vrijwel dezelfde hardware, al is de chipset in de 10 Plus net iets krachtiger. Verder verschilt uiteraard het schermformaat, maar het aantal pixels en de hoeveelheid opslag is gelijk. Qua camera's heeft de 10 Plus ook een klein voordeel. De batterijduur van de 'normale' Xperia 10 is wel iets beter, wat te maken heeft met het kleinere scherm dat derhalve minder stroom behoeft.

Update rolt uit

Sony is volgens het gezaghebbende XperiaBlog begonnen met het uitrollen van een nieuwe build naar zowel de Xperia 10 als de Xperia 10 Plus. Daarmee zou ook Android 10 naar de beide toestellen komen, net als de beveiligingsupdates van maart van dit jaar. Een belangrijke update dus, want in Android 10 zitten een aantal handige nieuwe features. Probleem is echter dat vooralsnog niet bekend is in welke markten Sony is begonnen met het uitrollen. Vaak is de snelheid afhankelijk van hoe vlot providers meewerken, aangezien de telefoons ook op alle netwerken moeten kunnen werken.

Het is te verwachten dat dit proces in deze huidige tijd iets langer zal gaan duren dan normaal. Waar het voor de coronacrisis vaak maximaal 1 maand duurde voordat de update was omgezet, zou dat nu dus langer kunnen duren. Het proces is helaas redelijk ondoorzichtig en er valt dus niet accuraat te voorspellen hoe lang de bezitters van deze Xperia-toestellen nog moeten wachten. Maar dat de updates eraan komen, dat is in ieder geval zeker!

Sony Xperia 10 Plus beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Telfort 24 mnd 150 10000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 20000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia 10 Plus aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden