Vergelijk 3.067.859 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Meer duidelijkheid over corona-apps van Google en Apple'

Nieuws 'Meer duidelijkheid over corona-apps van Google en Apple'
Door ,

We willen allemaal heel graag zo snel mogelijk weer terug naar hoe de samenleving was voor 2020. Om dat voor elkaar te krijgen zullen we wel gezamenlijk stappen moet zetten. Google en Apple zetten samen zulke stappen om de beeldvorming over de verspreiding te verbeteren.

Het gebeurt niet vaak dat techreuzen als Apple en Google samenwerken. Sterker nog, het komt vaker voor dat de twee recht tegenover elkaar staan. Ten tijden van een COVID-19 pandemie is alles echter wat anders dan anders. De twee bedrijven zijn al een tijdje bezig met de gezamenlijke ontwikkeling van apps voor zowel iOS als het Android-besturingssysteem. De app, Contact Tracing COVID-19, moet een duidelijk beeld geven van de verspreiding van het coronavirus.

jhga

De bedrijven hebben nieuwe informatie vrijgegeven over hoe de apps zouden moeten werken. De twee hebben aangegeven om het liefst met een enkele instantie per land samen te werken om zoveel mogelijk rompslomp te vermijden. Deze instantie zou in ons geval ook bijvoorbeeld de Nederlandse overheid zijn. In de info die de bedrijven hebben vrijgegeven staat aangegeven hoe de apps precies moeten gaan werken en welke data er verzameld wordt. Dat overzicht is hier te vinden. 

Hoe gaat het werken?

De app zou gebruik gaan maken van bluetooth waarbij niet al teveel energie wordt verbruikt, zogeheten BLE (Bluetooth Low Energy) om de bewegingen van een persoon, of in ieder geval diens smartphone, in de gaten te houden. Wanneer iemand positief test op COVID-19 voert deze persoon zelf in de app in dat dat het geval is. De markers die deze persoon is tegengekomen krijgen een melding dat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Belangrijk onderdeel van de app is dat iedere handeling door de gebruiker moet worden goedgekeurd en bevestigd, er wordt dus niet zomaar informatie verzonden. Een ander speerpunt is dat de apps geen locatie en GPS-data verzamelen. Ook worden je persoonsgegevens niet bekend gemaakt aan andere personen, Google of Apple.

(via)

Apple iPhone 11 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 40,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 7000 € 40,50 € 80,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 117,00 Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 44,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 46,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 11 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden