Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei lanceert P30 Pro opnieuw inclusief Google-apps'

Nieuws 'Huawei lanceert P30 Pro opnieuw inclusief Google-apps'
Door ,

Zie je de toestellen en kwaliteiten van Huawei-toestellen wel zitten, maar kun je simpelweg niet leven zonder de apps en diensten van Google? Dan komt het bedrijf binnenkort misschien met een smartphone die precies bij je past.

Huawei heeft sinds mei van vorig jaar geen nieuwe toestellen meer mogen lanceren met Google-diensten aan boord. De smartphones die sindsdien zijn gelanceerd met Google-diensten zijn herontwerpen van oudere toestellen of hernamingen van de smartphones van zusterbedrijf Honor. Naast de zogeheten rebrands van andere toestellen heeft Huawei uiteraard ook nieuwe toestellen gelanceerd, maar zonder Google-diensten. De Mate 30-serie en P40-serie zijn op de markt gebracht met Huaweis eigen HarmonyOS.

Na het succes van de P30-reeks vorig jaar kwam de grote klap voor Huawei. Het bedrijf werd door de Verenigde Staten op de Entity List geplaatst. Daardoor mag Huawei geen zaken doen met Amerikaanse bedrijven, waaronder Google. Net als Huawei eerder deed met de Huawei P30 Lite New Edition, komt er nu ook een rebrand van de Huawei P30 Pro. De Huawei P30 Pro New Edition is nog niet door het bedrijf aangekondigd of bevestigd, maar het lijkt een logische zet van Huawei.

Wat kunnen we verwachten?

De P30 Pro wordt geupdatet om iets beter mee te kunnen met de concurrentie. Het is nog in nevelen gehuld wat er precies met de hardware zal gebeuren om het toestel op te frissen. Maar de kans is in ieder geval groot dat het toestel soepel zal draaien op het Android-besturingssysteem, volledig ondersteund door Google. Wanneer Huawei met een officieel bericht zal komen is ook nog niet duidelijk, maar in Duitsland zou er een aanbieding gaan gelden vanaf 15 mei, heel lang zal het dus niet meer duren voor we er meer van weten.

(via)

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 28,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 34,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 41,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 39,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden