Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Vodafone lanceert 5G-netwerk op oude frequenties'

Nieuws 'Vodafone lanceert 5G-netwerk op oude frequenties'
Door ,

Er is veel te doen rondom het voortbestaan van 5G, toch trekt Vodafone zich daar niets van aan. De provider is de eerste in Nederland die haar netwerk in gebruik neemt, maar nog niet op de nieuwe frequenties.

In Nederland lopen we graag voorop. We lopen echter een beetje achter wanneer het gaat om de uitrol van 5G. In meerdere landen zijn er al 5G-netwerken actief, zoals Spanje, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Nederlandse providers wilden eigenlijk als eerste online zijn met hun netwerken, maar daarvoor zat de overheid een beetje in de weg. De frequentie waarmee 5G zou moeten werken wordt tot op heden gebruikt door het MIVD en andere overheidsdiensten. Dat gaat natuurlijk niet samen op één band.

Vodafone heeft daar een oplossing voor in werking gesteld. Vanaf vandaag kunnen klanten van Vodafone namelijk gebruik maken van de 5G-band via de oude 4G-frequenties. We zullen je niet vervelen met de technische details maar via deze frequenties kun je net 10% sneller dan het huidige 4G, dit wordt later uitgebreid. De hoofdzaak van het verhaal is dat je nu als Vodafone-klant razendsnel mobiel kan internetten via het 5G-netwerk. Jammer is het echter dat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Er is echter nog een belangrijkere reden waarom er nog nog niet zoveel mensen met het 5G-netwerk aan de slag kunnen; lang niet iedereen heeft een 5G-toestel.

Nog net niet

Omdat 5G-netwerken een ander modem nodig hebben dan bij 4G-het geval was, worden nog lang niet alle telefoons voorzien van een 5G-modem. De netwerken worden nog niet zoveel gebruikt dus zijn er ook nog niet zoveel modems nodig. Via vraag en aanbod kom je er dan op uit dat de productie en aanschaf van de 5G-modems nog niet zo voordelig is. Daardoor kom je deze eigenlijk alleen nog tegen in recentere en duurdere smartphones. Smartphones die al wel via 5G kunnen internetten zijn bijvorbeeld de OnePlus 8 en de Samsung Galaxy S20 5G. Bij dat laatste toestel moet je wel even opletten dat je niet per ongeluk de 4G-variant aanschaft De kans is dus groot dat je nog even zult moeten wachten totdat je écht met 5G aan de slag kunt.

(via)

OnePlus 8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 33,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 44,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 43,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden