Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung waarschijnlijk eerste met Android 2.3 (Gingerbread) toestel!

Door ,

Android Gingerbread is zeer waarschijnlijk Android versie 2.3. Samsung zou op dit moment bezig zijn met de ontwikkeling van een 'Google Experience Phone' dat als eerste van deze versie van het Google besturingssysteem gebruik zal maken.

Android 2.3 GingerbreadPrecies zoals Google al deed met de aankondiging van haar vorige besturingssystemen heeft de softwaregigant ook dit keer een groot bouwwerk geplaatst voor haar hoofdkantoor dat verwijst naar het nieuwe OS. Ditmaal verscheen er een gigantisch 'Gingerbread' voor de deuren van Google. Dit is één van de laatste - wel heel directe - aanwijzing dat de release van Android Gingerbread aanstaande is. Waarschijnlijk zal de officiële aankondiging volgende week geschieden.

Een werknemer van Google bevestigde dat Android Gingerbread Android 2.3 zal zijn. Onderstaande mail is het officieuze bewijs dat Gingerbread geen Android 3.0 zal zijn en dat 3.0 dus waarschijnlijk Honeycomb zal worden. Het zou gaan om een update van het huidige Froyo (versie 2.2) en vooral een aantal bugs daarvan moeten verwijderen. Over nieuwe features is nog weinig bekend, alleen dat er een nieuw design wordt toegepast en dat er standaard ingebouwde ondersteuning voor videobellen zal worden aangebracht.

Android 2.3 Gingerbread

Een ander bericht meldt ons dat Samsung op het moment bezig zou zijn met een zogeheten 'Google experience phone'. Dit zou het eerste toestel moeten zijn met Android 2.3 Gingerbread. Deze zou volgend jaar moeten uitkomen. Wellicht moet dit de aandachtstrekker worden van MWC 2011 in Barcelona in februari en Google tegenvaller van de Google Nexus One weg moeten poetsen. Geruchten weten te vertellen dat het toestel een AMOLED display zou hebben evenals MasterCard PayPass ondersteuning. Ook zou er geen TouchWiz UI laagje overeen gegooid worden en dat zou voor een Android Samsung een primeur zijn. Overigens zal er dan waarschijnlijk ook voor de HTC Desire HD en Desire Z een software update beschikbaar worden. Zij zijn overigens respectievelijk nu te koop en te pre-orderen.

In onderstaande video zie je dat de Google's grote ontbijtkoek wordt geplaatst.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden