Vergelijk 2.457.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'WhatsApp te gebruiken op meerdere smartphones'

Nieuws 'WhatsApp te gebruiken op meerdere smartphones'
Door ,

Ben jij het ook zo zat dat je slechts op één van je smartphones WhatsApp kunt gebruiken? Binnenkort komt daar misschien verandering in, dan kun je op meer dan één smartphone WhatsApp gebruiken.

Als we heel eerlijk zijn is dit niet per se van toepassing op een overweldigende meerderheid van de bevolking. Wat heb je er namelijk aan dat je op meerdere smartphones WhatsApp kunt gebruiken als je maar één toestel hebt? Niet zo veel inderdaad. Mocht je echter een extra telefoon hebben voor je werk, of een smartphone inzetten als huistelefoon, dan heeft deze update misschien wel wat te bieden. Waarom bespreken we hier.

Tot op heden is je WhatsApp verbonden aan je telefoonnummer. Om WhatsApp te activeren op een nieuwe, danwel andere, smartphone stuurt WhatsApp een smsje naar je simkaart om te bevstigen dat jij wel degene bent die je gesprekken en media over wil nemen op een ander toestel. Hoewel dat wel relatief veilig is, kan dat ook best vervelend zijn. Bij andere diensten als bijvoorbeeld Telegram is je account ook verbonden aan je telefoonnummer, maar daarbij krijg je via sms een code die je op een nieuw apparaat in kunt voeren. Vanaf dat moment kun je berichten versturen en ontvangen met beide toestellen.

What's up, WhatsApp?

In het geval dat je een tweede smartphone hebt voor bijvoorbeeld je werk, kan het soms zijn dat je maar één van de twee toestellen bij je hebt. Toch is het in meerdere gevallen prettig om toch een beetje bereikbaar te blijven voor vrienden en familie, zonder dat iedereen zomaar je werknummer heeft. Het is dus een fijne oplossing voor mensen die graag een beetje bereikbaar zijn terwijl werk en privé toch nog gescheiden kunnen blijven. Op steeds meer smartphones kun je zogenaamde tweeling apps gebruiken. Dat wil zeggen dat je een app twee keer kunt gebruiken; eens per telefoonnummer.

In de update-info van de betaversie van WhatsApp zijn zogeheten dataminers informatie tegengekomen die aan lijkt te geven dat WhatsApp hiermee bezig is. Het is dus ook nog niet duidelijk of deze functionaliteit al in de volgende beta-update van WhatsApp te gebruiken is. Ook is er geen garantie dat de functie ooit naar de reguliere versie van WhatsApp komt. Voorlopig doen we het dus maar met ons enkele toestel.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden