Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Redmi komt met infrarood vingerafdrukscanners

Nieuws Redmi komt met infrarood vingerafdrukscanners
Door ,

Er komen steeds meer manieren bij om je smartphone te ontgrendelen. Ook blijven fabrikanten bezig met het ontwikkelen van bestaande technologieën. Redmi wil bijvoorbeeld vingerafdrukscanners achter het scherm leveren voor voordeligere smartphones.

We kennen inmiddels de vingerafdrukscanner achter het scherm wel. Hoewel de onzichtbare scanners nog niet zo snel zijn als de 'traditionele' en zichtbare vingerafdrukscanners, komt het inmiddels aardig in de buurt. Tot nu toe maken de vingerafdrukscanners die zich achter het scherm verstoppen gebruik van camera's of ultrasone scanners, maar de technologie staat niet stil. Redmi is helemaal klaar met haar infrarode vingerafdrukscanners. De ontwikkeling is voltooid en volgens het bedrijf zijn ze helemaal klaar voor massaproductie.

Waarom is het nou zo interessant dat er een nieuwe soort vingerafdrukscanner bijkomt? Dat is omdat de eerder genoemde ultrasone en optische scanners uitsluitend werken achter een oledpaneel. De nieuwe infraroodscanner van Redmi zou ook moeten werken achter een lcd-scherm. Daarmee kan de verstopte vingerafdrukscanner ook op een lager prijspunt worden geïntroduceerd. De eerdere technologie werkte niet bij lcd-schermen doordat het licht bij een lcd scherm van achter het scherm komt en simpelweg te fel is.

Twijfelachtig

Wanneer we de scanner tegen zullen komen in smartphones van Redmi is nog niet duidelijk. Ook is het nog niet helemaal duidelijk hoe veilig de nieuwe infrarood-technologie is. Een andere vraag is hoe duur de nieuwe scanners worden. Doorgaans worden lcd-schermen gebruikt in goedkopere smartphones en als de nieuwe scanners aan de prijzige kant zijn, dan wordt het al gauw aantrekkelijker om een telefoon met een oledpaneel aan te schaffen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden