Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'OnePlus maakt haar eigen processoren'

Nieuws 'OnePlus maakt haar eigen processoren'
Door ,

BBK neemt de zaken in eigen handen en start een eigen processor-divisie. Het begint klein maar wellicht zien we binnenkort nog meer concurrentie op de SoC-markt.

Oppo is in Nederland nog geen heel groot bedrijf, maar de grote zus van Oppo, OnePlus, kennen we dan weer erg goed. Samen met het derde smartphone-merk Realme vallen deze bedrijven onder de naam BBK. BBK is daarmee het moederbedrijf van onder andere deze drie merken. Veel van de innovaties die we in Nederland in de OnePlus-toestellen tegen zijn gekomen, waren eerder al beschikbaar in de toestellen van Oppo. Nu is BBK bezig met onderzoek naar eigen processoren die we als eerste tegen zouden komen in de smartphones van Oppo.

Onder BBK is een team aan de slag gezet met als doel het opzetten van eigen processorontwerpen. De reden hiervoor lijkt te liggen in wat Huawei overkomen is. De Verenigde Staten besloten een handelsverbod uit te zetten voor Amerikaanse bedrijven met de Chinese smartphonefabrikant. BBK is eveneens gevestigd in China en de relatie tussen de VS en China is er in de tussentijd niet op vooruit gegaan. De ontwikkeling van eigen processoren zou dus voortkomen uit de angst voor verdere sancties van de Amerikaanse overheid.

Nog even geduld

Dit jaar gaan we sowieso geen processoren meer van eigen makelij, en misschien niet eens volgend jaar. Het is namelijk niet zo makkelijk om de productie van processoren van de grond af op te bouwen. BBK is in Nederland een nog minder bekende naam dan Oppo, maar in China is het een grote naam. De drie smartphonemerken OnePlus, Oppo en Realme hebben gezamenlijk een flink marktaandeel in de gigantische Chinese markt.

(via)

OnePlus 7T beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1500 € 29,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 42,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 7T aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden