Vergelijk 2.564.427 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nokia 5.2 afbeeldingen opgedoken met vier camera's'

Nieuws 'Nokia 5.2 afbeeldingen opgedoken met vier camera's'
Door ,

Nokia heeft in een paar jaar onder HMD Global misschien wel net zo veel toestellen gepresenteerd als in de OG Nokia-tijden. Het lijkt er niet op dat ze daar gauw mee op gaan houden.

Nokia poept de smartphones stuk voor stuk uit, en de interessante toestellen blijven maar komen. Op bijna ieder prijspunt heeft Nokia tegenwoordig aanbod, alleen aan het hoogste segment wordt vrijwel niets bijgedragen. Alles daaronder krijgt steeds nieuw bloed, van ultra-budget tot middensegment. Nokia is, onder de vlag van HMD Global, al sinds de heroprichting gigantisch aan de slag gegaan met het produceren van een flinke sloot aan smartphones. De Nokia 5.2 lijkt de volgende in dat rijtje te gaan worden.

Er kwam al eerder wat naar buiten over de Nokia 5.2, maar nu lijkt het er ook op dat we afbeeldingen kunnen bekijken van het toestel. Dat er foto's bij zitten van de voorkant is leuk, maar niet zo heel spannend. Aan de voorkant lijken vrij veel smartphones op elkaar, zo ook de Nokia 5.2, dat kan qua uiterlijk net zo goed de Nokia 6.2 zijn die eerder dit jaar in de webwinkels verscheen. De achterkant is een stuk interessanter. De opvolger van de Nokia 5.1 lijkt te mogen beschikken over maar liefst vier camera's. Vanaf een bepaald aantal camera's kom je als fabrikant met nieuwe problemen te zitten, hoe je deze camera's plaatst bijvoorbeeld.

weg

Quad-camera

Zoals te zien op de afbeeldingen zitten de camera's op de Nokia 5.2 in een vierkantsopstellingen, uitgelijnd in een cirkel. In het midden van die cirkel zit de flitser. Deze opstelling is waarschijniljk voornamelijk gekozen vanwege het uiterlijk en niet vanwege directe technische voordelen of anderzijds complicaties. Het ziet er leuk uit en het is weer eens wat anders. We weten nog niets over de camera's zelf, maar de kans is groot dat er een groothoeklens en een telelens in het toestel komen te zitten. We verwachten trouwens ook Android 10 op het Android One-toestel.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden