Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Na Brexit ook BlackBexit: BlackBerry hangt de vlag halfstok

Nieuws Na Brexit ook BlackBexit: BlackBerry hangt de vlag halfstok
Door ,

Het einde der tijden lijkt in zicht, of in ieder geval het einde voor BlackBerry. Het enige lichtpuntje is dat we dit jaar nog een Domino Day mogen meemaken. BlackBerry maakt dat helaas niet meer mee.

Het Verenigd Koninkrijk is nog geen week uit de EU of de volgende scheuren treden al op in de wereld. De barsten in onze mooie omgeving worden steeds beter zichtbaar. Een duidelijk teken van het einde der tijden is het wegvallen van een belangrijke smartphone-fabrikant. Nou is de fabrikant achter BlackBerry al enige tijd het Chinese TCL en dat gaat nergens naartoe. Wel laat TCL de merknaam BlackBerry vallen. TCL heeft de licentie van BlackBerry aangeschaft in 2016, maar ziet er geen heil in om deze te vernieuwen.

Het is overigens ook al even geleden dat we een nieuwe smartphone van BlackBerry hebben mogen zien verschijnen. Hoewel de toestellen goed in elkaar steken en vooral de veiligheid van de software te prijzen valt, willen de verkopen niet inspireren tot grootse innovatie of überhaupt de release van een nieuw toestel. Je kunt de smartphones van BlackBerry nog kopen tot en met augustus van dit jaar, daarna stopt TCL ermee. De software blijft in ieder geval nog ondersteund tot eind augustus 2022, maar TCL geeft al aan dat dat meer een wetmatige eis is dan dat er overtuiging achter zit. De kans is daarmee groot dat er daarna niets meer binnenkomt qua updates.

BlackBerry KEY2 review

BlackBerry KEY2 review

3 sep 2018 - Typisch tikken op een TCL. Het Chinese bedrijf bracht een nieuwe BlackBerry-smartphone uit en natuurlijk is GSMinfo.nl daarmee aan de slag gegaan. In deze review lees je hoe de typervaring bevalt en hoe de KEY2 als smartphone bevalt.

R.I.P.

Het bedrijf heeft niet altijd onder TCL geopereerd, bij de oprichting was het een zelfstandige telefoonproducent die een flink deel van de markt in handen had, vooral de zakenwereld. Helaas veranderde BlackBerry destijds niet snel genoeg en werd het stevig voorbij geblazen door bedrijven als Apple en Samsung. TCL kocht in 2016 de licentie van de naam en er is niets dat wil zeggen dat we nooit meer een nieuwe BlackBerry zullen zien, al is die kans wel klein. Rust zacht BlackBerry, in ieder geval voorlopig.

BlackBerry KEY2 LE beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 18,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 19,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 19,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Alle BlackBerry KEY2 LE aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden